Els residus, problema de tots

31/01/2019 - 08:11

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha iniciat una campanya educativa per millorar els índexs de recollida selectiva. A través de la contractació de dos educadors ambientals que ja estan treballant en les àrees d’aportació de residus, el ciutadà rep consells sobre com separar les deixalles i, a més, se li resolen els dubtes que els puguin sorgir.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha detectat un increment de la presència de deixalles, escombraries i mobiliari fora dels contenidors de residus. Tot i que la població està per sobre de la mitjana catalana de reciclatge (que és del 40%, mentre que al municipi és del 50%) no s’han assolit els objectius europeus marcats per al 2020, que situa la taxa de reaprofitament en el 60%. Més lluny encara es troba el potencial de reciclatge de Santa Coloma, que podria arribar a ser del 80% de la brossa que genera.

Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, el consistori colomenc ha engegat diverses mesures que tenen com a  objectiu implicar més el ciutadà pel que fa al reciclatge i a la gestió dels residus. 

La primera acció consisteix en una campanya educativa per millorar els índexs de recollida selectiva. A través de la contractació de dos educadors ambientals que ja estan treballant en les àrees d’aportació de residus, el ciutadà rep consells sobre com separar les deixalles i, a més, se li resolen els dubtes que els puguin sorgir.

Els educadors tenen com a missió principal, a banda de donar informació i sensibilitzar, que la ciutadania tingui clar com ha d’actuar davant dels contenidors. Un altre objectiu que persegueix és aconseguir treure de cadascuna de les fraccions els elements que no li són propis. És a dir, que al contenidor de vidre, per exemple, no hi hagi plàstic. La presència dels educadors als carrers ja és efectiva i es van desplaçant pels diversos barris del municipi, en diverses franges horàries.

Aquesta campanya s’ha finançat amb fons dels Sistemes Integrats de Gestió de Residus Ecoembes i Ecovidrio per fomentar la prevenció, al recollida selectiva i la gestió de residus. 


 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vidreres implanta el sistema de recollida d’escombraries porta a porta a la Goba, Torrefortuna i Puigventós.

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Notícia

Durant els dos primers mesos de l’any, però, el rebuig generat ha augmentat un 6% en relació al 2021 i, per contrarestar-ho, l’Ajuntament endegarà un seguit de campanyes de conscienciació

Butlletí