L'Espluga, Santa Coloma, Sarral i Vimbodí s'afegiran a la recollida porta a porta

19/01/2019 - 08:05
Els contenidors s’obren amb una targeta (Foto: Gerard Bosch)

Els contenidors s’obren amb una targeta (Foto: Gerard Bosch)

Els municipis amb més població de la Conca de Barberà implantaran la recollida de residus porta a porta a partir del 2020. Montblanc, l’Espluga, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Vimbodí són les poblacions que optarien per aquest sistema.

Així ho ha confirmat a l’EFMR el Conseller Comarcal de Medi Ambient, Josep Amill. A més a més, s’hi podria afegir Vilaverd i Barberà de la Conca, mentre que la resta de poblacions utilitzaran els contenidors amb obertura magnètica. 

També ho van afirmar els líders dels tres grups municipals del consistori de l’Espluga. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va expressar que veuen amb bons ulls el porta a porta, que des de l’octubre s’ha posat en marxa al nucli històric de Montblanc de forma experimental.

S’estudia l’opció de camions elèctrics o de gas

Actualment el projecte encara està en estudi i el pròxim pas és la redacció del plec de clàusules per licitar el servei per al 2020, ja que aquest 2019 serà el darrer de l’actual contracte. Als pobles més petits s’hauran de renovar els contenidors que ara seran del model “intel·ligent”. Es tracta de contenidors tancats que s’obren mitjançant una targeta magnètica i es complementen amb les bosses numerades, un sistema que Rocafort de Queralt està posant a prova.

Prova pilot de Rocafort de Queralt (Foto: Gerard Bosch)

El canvi en el sistema també suposarà un reajust pel que fa a les brigades de recollida dels residus. A més a més, tenint en compte que la recollida als municipis que utilitzin el porta a porta haurà de ser durant la nit, Josep Amill ha explicat que s’està estudiant la implantació de camions elèctrics o de gas per incorporar també vehicles més silenciosos, ja que els actuals també s’han re renovar.

L’objectiu del Consell Comarcal de la Conca és arribar al 70 o 80 % de recollida selectivaper millorar en matèria de reciclatge i revertir l’augment del cànon que aplica l’Agència Catalana de Residus per dipositar la fracció resta al dipòsit controlat del Centre de Tractament de Residus.

ENTREVISTA a Josep Amill, conseller comarcal de Medi Ambient de la Conca de Barberà


Categories: 

Relacionats

Notícia
La mitjana de la recollida selectiva ha estat, l’any 2018, d’un 50%

Aquest bon resultat s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar l’any passat a municipis del Berguedà i l’Anoia, com la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. La comarca que selecciona millor és Osona amb un 62%, mentre que l’Anoia i el Moianès generen residus domèstics per sobre de la mitjana de Catalunya.

Notícia
El nou contracte, per un valor 1.600.000 euros i amb una vigència de sis anys, servirà per implantar el sistema porta a porta a set municipis i el de contenidors tancats a la resta de pobles de la Conca. La prova pilot feta a Montblanc ha funcionat molt bé i ara el porta a porta es farà també a l'Espluga, Santa Coloma de Queralt, Vimbodí i Poblet, Barberà, Vilaverd i Sarral. A la resta de pobles s'instal·laran contenidors tancats que els veïns podran obrir amb una targeta, com s'ha fet el darrer any a Rocafort.
Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Butlletí