L'Espluga, Santa Coloma, Sarral i Vimbodí s'afegiran a la recollida porta a porta

19/01/2019 - 08:05
Els contenidors s’obren amb una targeta (Foto: Gerard Bosch)

Els contenidors s’obren amb una targeta (Foto: Gerard Bosch)

Els municipis amb més població de la Conca de Barberà implantaran la recollida de residus porta a porta a partir del 2020. Montblanc, l’Espluga, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Vimbodí són les poblacions que optarien per aquest sistema.

Així ho ha confirmat a l’EFMR el Conseller Comarcal de Medi Ambient, Josep Amill. A més a més, s’hi podria afegir Vilaverd i Barberà de la Conca, mentre que la resta de poblacions utilitzaran els contenidors amb obertura magnètica. 

També ho van afirmar els líders dels tres grups municipals del consistori de l’Espluga. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va expressar que veuen amb bons ulls el porta a porta, que des de l’octubre s’ha posat en marxa al nucli històric de Montblanc de forma experimental.

S’estudia l’opció de camions elèctrics o de gas

Actualment el projecte encara està en estudi i el pròxim pas és la redacció del plec de clàusules per licitar el servei per al 2020, ja que aquest 2019 serà el darrer de l’actual contracte. Als pobles més petits s’hauran de renovar els contenidors que ara seran del model “intel·ligent”. Es tracta de contenidors tancats que s’obren mitjançant una targeta magnètica i es complementen amb les bosses numerades, un sistema que Rocafort de Queralt està posant a prova.

Prova pilot de Rocafort de Queralt (Foto: Gerard Bosch)

El canvi en el sistema també suposarà un reajust pel que fa a les brigades de recollida dels residus. A més a més, tenint en compte que la recollida als municipis que utilitzin el porta a porta haurà de ser durant la nit, Josep Amill ha explicat que s’està estudiant la implantació de camions elèctrics o de gas per incorporar també vehicles més silenciosos, ja que els actuals també s’han re renovar.

L’objectiu del Consell Comarcal de la Conca és arribar al 70 o 80 % de recollida selectivaper millorar en matèria de reciclatge i revertir l’augment del cànon que aplica l’Agència Catalana de Residus per dipositar la fracció resta al dipòsit controlat del Centre de Tractament de Residus.

ENTREVISTA a Josep Amill, conseller comarcal de Medi Ambient de la Conca de Barberà


Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament han dut a terme els darrers mesos una prova pilot a Santa Margarida i els Monjos per estudiar la viabilitat d’aplicar solucions més eficients de recollida selectiva dels residus que permetin millorar els índexs de reciclatge

Notícia

Foto: E.F. El Punt Avui

El Ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat el plec de prescripcions tècniques i administratives de la recollida selectiva de residus urbans. El nou contracte de recollida de residus aposta per un model amb una recollida selectiva porta a porta a tota la vila. 

Butlletí