DIA MUNDIAL DE LA METEOROLOGIA

dissabte, 23 març, 2024 - 00:00 a 23:59

El canvi climàtic és una amenaça real i innegable per a tota la nostra civilització. Els efectes ja són visibles i seran catastròfics si no actuem ara.

Per tant, el lema del Dia Meteorològic Mundial 2024 és “ A la primera línia de l'acció climàtica. ”

#meteorologia

El temps i el clima no coneixen fronteres geogràfiques. Per això, l’Organització Meteorològica Mundial va instaurar aquest dia per tal de conscienciar sobre la importància del clima per als ecosistemes i les persones, així com sobre les necessitats de minimitzar els impactes causats per les activitats humanes.

El Dia Mundial de la Meteorologia es celebra cada any el 23 de març i commemora l’entrada en vigor el 23 de març de 1950 de la Convenció per crear l’Organització Mundial de Meteorologia. Mostra la contribució essencial dels Serveis Meteorològics i Hidrològics Nacionals a la seguretat i el benestar de la societat i se celebra amb activitats arreu del món. Els temes escollits per al Dia Meteorològic Mundial reflecteixen temes actuals de clima i aigua.

 


 

Categories: 
Canvi climàtic
Educació ambiental

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí