Aposta per la mobilitat sostenible en la renovació dels vehicles municipals a Ripollet

Font: Ajuntament de Ripollet

03/01/2019 - 08:24

L'Ajuntament de Ripollet ha fet un canvi en la seva política de renovació de la flota de vehicles, optant pel rènting i la mobilitat sostenible. Així, dels 14 vehicles nous que ha incorporat recentment, 6 són elèctrics, que corresponen als més petits.

12 d'ells han estat adquirits en la modalitat de rènting sense opció a compra i dos han estat comprats. La majoria han estat destinats a Brigada i Jardineria, però també s'utilitzaran al PAME i un a consergeria. 

A començament del mandat, la flota de vehicles existent tenia un origen molt divers i estava molt envellida. La planificació marcada ha permès renovar bona part dels vehicles petits i mitjans i de cara a l'any vinent es preveu planificar la renovació dels vehicles més pesats, en funció de la vida útil que s'estimi que els queda. Un dels objectius finals és aconseguir que tota la flota sigui elèctrica.

Aquesta renovació s'ha fet gràcies a l'adhesió de l'Ajuntament de Ripollet a l'acord marc del Consorci Català per al Desenvolupament Local, per a l'adquisició de vehicles i serveis de mobilitat sostenible en les modalitats de compra i arrendament per a entitats locals, amb o sense opció a compra.

El juny passat, a través del Consorci, es va fer la compra de dos camions, un amb cistella per a la Brigada i un altre amb caixa oberta per a Jardineria, per un import total d'uns 85.000 €. Recentment, es va adjudicar el contracte administratiu pel rènting de 12 d'aquests vehicles que es destinaran a la Brigada Municipal, jardineria, el Patronat Municipal d'Esports i Consergeria. Es tracta d'una modalitat d'arrendament sense opció a compra, per un període de quatre anys i un import total de 92.314,72 € anuals. L'adjudicació s'ha fet a dues empreses, Ald Autorenting SA i Banc Sabadell Rènting SL.



 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Notícia

Amb els nous vehicles, un 61 per cent de la flota serà de baixes o zero emissions i serà més eficient econòmicament

Notícia

La nova normativa estarà en període d’exposició pública per presentar al·legacions durant els propers 30 dies

Butlletí