Tres municipis del Bages estrenen contenidors amb control d'accés

Diversos barris de Balsareny, Sant Fruitós de Bages i Rajadell són els tres punts que participen en el projecte pilot

Font: Nació Digital i Consorci de Residus del Bages

24/12/2018 - 09:08

Des del 29 de novembre, a Balsareny, Sant Fruitós i Rajadell s'ha iniciat un nou sistema de recollida: el contenidor de resta (allà on posem el rebuig que no es pot reciclar i ha d'anar a parar a l'abocador) només es podrà obrir un dia a la setmana amb una targeta personalitzada; el contenidor d'orgànica es podrà obrir cada dia, també amb la targeta; i els contenidors d'envasos, vidre i paper continuaran essent de lliure accés com fins ara.
 

Balsareny (inicialment els barris de Cal Nosa i Cal Rata, i en una segona fase tot el nucli), Sant Fruitós de Bages (barris de Torroella de Baix i La Rosaleda) i Rajadell són els tres municipis que participen en el projecte pilot que s’ha presentat aquest migdia. El projecte, liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus, consisteix en instal·lar contenidors amb control d’accés a la via pública per canviar els hàbits de les famílies i augmentar de forma molt significativa els índexs de recollida selectiva.

Aquest sistema (que ja s'aplica en altres països i al País Basc) pretén augmentar el percentatge de residus que es recullen selectivament fins a xifres semblants als municipis que han iniciat el sistema porta a porta, però amb la comoditat, per a la ciutadania, que als contenidors s'hi podrà accedir a qualsevol hora del dia.

Actualment, els municipis consorciats (Bages i una part del Moianès) tenen la recollida selectiva estancada per sota del 40%. L'objectiu és arribar, com a mínim, a un 60% l'any 2020.

La roda de premsa de presentació s'ha fet aquest migdia a l'Ajuntament de Rajadell coincidint amb una de les jornades en què la ciutadania pot passar a recollir el kit de material que se li entrega: les targetes per obrir els contenidors, un cubell airejat i bosses compostables per separar l'orgànica i un imant amb informació. Hi han assistit els alcaldes de Rajadell i Balsareny, Joan Costa i Isidre Viu respectivament, el regidor de Medi Ambient de Sant Fruitós, Xavier Racero, la regidora de Medi Ambient de Balsareny, Noèlia Ramírez, i el gerent del Consorci, Ricard Jorba.

A partir de la posada en marxa d'aquest nou sistema, la ciutadania tindrà a la seva disposició un número de telèfon per comunicar, mitjançant trucada o whatsapp, i poder resoldre qualsevol dubte o problema que es presenti: 605332840.

Podeu descarregar un dossier amb totes les informacions pràctiques detallades clicant aquí.

 


Categories: 

Relacionats

Notícia

Ja fa un any i mig que el Pont de Vilomara i Rocafort va establir el nou model de recollida de residus

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí