Quatre informadors recorren l'illa de vianants per incidir en la recollida selectiva comercial a Granollers

21/12/2018 - 09:23

Durant dues setmanes quatre persones han recorregut l'àmbit de l'illa de vianants de Granollers per informar sobre la recollida de cartró comercial i per insistir en com s'han fer servir les plataformes mòbils de contenidors. Aquests quatre informadors han visitat els establiments entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres.

Es tracta d'una iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Oriental, que també s'està fent a d'altres municipis de la comarca, i que està finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio

En el cas de les plataformes mòbils, s'informa que els residus s'han de dipositar, de manera separada a cadascun dels contenidors, a partir de les 20.30 h, tots els dies de la setmana excepte diumenges i festius. A més s'indica als establiments que el volum màxim que es pot dipositar per cada fracció de residus és l’equivalent a una bossa de 40 litres de residus domèstics. Per a persones o establiments que ocasionalment tinguin un volum de residus més gran, de qualsevol de les fraccions, poden fer servir els contenidors situats a l’entorn de l’Illa de vianants o ve acollir-se al sistema de residus de grans productors, si la quantitat de residus és habitualment gran. 

Respecte el cartró i paper comercial, l'Ajuntament de Granollers ofereix la recollida porta a porta que es fa dimarts, dijous i dissabtes no festius. 

Fer la recollida selectiva dels residus és obligatori per a totes les persones i establiments. No dipositar els residus en llocs i/o en horaris inadequats pot suposar l'obertura d'un expedient sancionador, amb una multa per un import de fins a 750 euros, segons estableix l'Ordenança dels espais d'ús públic i civisme.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja publicat diversos clips per posar una mica d'humor en les excuses que fem servir per no reciclar, i animar a reciclar més.

Acte
27/05/2021 - 00:00
Davant de l’Ajuntament. Plaça de la Vila, 1. Sant Fost de Campsentelles
Article

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

Butlletí