L’Ametlla del Vallès estrenarà enllumenat el 2019

22/12/2018 - 08:00

El Ple de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès del proppassat 31 d’octubre va aprovar iniciar la licitació de la contractació del servei de manteniment de l’enllumenat públic i semafòric i del subministrament de tecnologia per a la millora energètica de l’Ametlla del Vallès amb estalvis garantits.

Aquesta licitació, per un import de 2.380.106€, entre d’altres comportarà la substitució i manteniment de les 3.645 faroles de l’Ametlla del Vallès per unes de noves amb tecnologia LED, la instal·lació de telegestió a cada quadre de govern i protecció, la implementació d’un sistema de telegestió amb accés web, la instal·lació de les lluminàries ornamentals de Nadal cada temporada, així com el manteniment dels semàfors i altres.

Segons l’auditoria que s’ha realitzat, aquestes actuacions comportaran un estalvi energètic i econòmic del 60%, fet que permetrà amortitzar la inversió en 13 anys, atenent les dades de consum actuals i les previsions d’augment del cost de l’energia (+6,5% d’augment).

L’inici d’aquesta licitació es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern (PDeCAT i PSC) i de SI-BN,  i en contra dels regidors d’Ametlla’t amb ERC i l’Ametlla en Comú.

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament referma el compromís adquirit a la signatura del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, pel qual els seus signataris es comprometen a anar més enllà dels objectius de clima i energia de la UE fixats per al 2020 mitjançant la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO2) en el seu territori com a mínim un 20%.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Han acabat les darreres obres de millora de l'enllumenat públic de Sant Celoni que permeten disposar d'una il·luminació més moderna i eficient amb menys consum energètic i menys contaminació. A finals de 2015, els treballs de modernització ja van permetre començar a recuperar els punts de llum que s'havien apagat durant els tres anys anteriors.

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Notícia
Per la Setmana de l'Energia
 

A través d’una història de ficció basada en fets i dades reals, calia familiaritzar-se amb conceptes com ara: Quines són les causes del canvi climàtic? Quins són els efectes de l’escalfament global? Com ens hi podem adaptar? Com podem mitigar-lo? Tot plegat, necessitava un intens treball en equip i de manera col·laborativa.

Butlletí