Cooperació pagesa i Menjadors Escolars Ecològics

dilluns, 26 novembre, 2018 - 17:45 a 20:30
Centre d’Educació Ambiental Can Coll
Jornada tècnica centrada en les experiències de cooperació pagesa i els models per a l’abastiment dels menjadors escolars ecològics, un dels circuits curts de comercialització amb més projecció de futur

El proper 26 de novembre el Centre d’Educació Ambiental Can Coll acollirà una Jornada Tècnica amb el títol “Cooperació pagesa i menjadors escolars ecològics”. L’objectiu de la sessió serà conèixer, de la mà de la pagesia implicada en aquest tipus d’iniciatives, les fórmules, les virtuts i els reptes de la cooperació pagesa per abastir els Menjadors Escolars Ecològics (MEE), un dels circuits curts de comercialització de la Producció Agrària Ecològica del país amb més projecció de futur i més potencial.

Per abastir els MEE d’aliments de proximitat, ecològics, frescos i de temporada una de les estratègies que està desenvolupant la petita pagesia agroecològica catalana és cooperar per treballar de forma conjunta aspectes com ara la planificació de cultius o la logística de distribució. Durant la sessió es presentaran diferents models d’èxit aplicables també a l’abastiment dels MEE.

S’organitza en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP i forma part del projecte Alimentem Collserola, impulsat pel Consorci l’any 2016. És una sessió impulsada pel Plenari de la pagesia, espai de participació dels productors del Parc Natural de Collserola.

Programa
  • 17:45h Inscripcions i lliurament de la documentació
  • 18:00h Presentació de la Jornada, Sr. Paul Domènech, pagès agroecològic de Can Domènech (El Papiol) i Sra. Annaïs Sastre, membre d’Arran de terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica.
  • 18:15h L’experiència de la Xarxeta de pagesia agroecològica de Catalunya. Sra. Maria Giner, pagesa agroecològica de La Kosturica (Canovelles) i co-fundadora de la Xarxeta de pagesia agroecològica de Catalunya.
  • 19:00h L’experiència de Baix Maresme Agroecològic i EcoMaresme. Sr. Gilad Buzi, pagès agroecològic de L’Aurora del Camp (El Masnou), co-fundador de Baix Maresme Agroecològic i EcoMaresme SCCL Cooperativa Agroecològica.
  • 19:45h La dinamització de la comercialització a l’Espai d’Interès Natural (EIN) de Gallecs. Sra. Gemma Safont, gerent del Consorci de l’EIN de Gallecs.
  • 20:30h Cloenda de la Jornada.Sr. Joan Vilamú, tècnic de Medi Natural del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.
Lloc de realització

Can Coll, Centre d’Educació Ambiental.
Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.
Ctra. de Cerdanyola a Horta, BV 1415, km 2
08290 Cerdanyola del Vallès.

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través de l’enllaç: http://ves.cat/enBD.
Per qualsevol altra consulta: 649911895 / guillem@arrandeterra.org
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt


 
Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

Més d'un centenar de persones van omplir la Sala Francesca Bonnemaison en una celebració en què es va comptar amb una ponència inspiradora sobre decreixement i reconnexió amb la natura, amb la taula rodona “La Xarxa en transformació” i amb el reconeixement de les Bones Idees per canviar món 2022. Voleu descobrir-ne tots els detalls?

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí