Un projecte d’integració sostenible del paisatge industrial ampliarà el pont de Cova Solera, a Rubí

Font: Ajuntament de Rubí

29/10/2018 - 12:54

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat aquest 3 d'octubre el projecte d’integració sostenible del paisatge industrial de Rubí. A través d’aquest projecte es realitzaran millores als dos Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) més grans de la ciutat per volum d’empreses i treballadors: Cova Solera i Can Jardí. A Cova Solera, s’ampliarà el pont d’accés al PAE per incorporar-hi un tercer carril i itineraris per a vianants i bicicletes. A tots dos PAE, es millorarà l’eficiència del sistema d’enllumenat implantant lluminàries de sistema LED que permetran estalviar 29.000 euros anuals de la despesa energètica del municipi.

Les obres tenen un pressupost total de 2.147.717 euros. El consistori farà una aportació municipal de 732.819,67 euros i la Diputació de Barcelona subvencionarà els 1,4 milions d’euros restants en el marc del seu Pla de Modernització de Polígons Industrials. “El projecte s’ha treballat en col·laboració amb CECOT Rubí i amb les mateixes associacions empresarials dels dos PAE. Tan bon punt vam tenir coneixement de la possibilitat de finançament que ens oferia la Diputació ens vam posar a treballar conjuntament. De la mà de l’empresariat  s’ha determinat que calia millorar l’accessibilitat i la mobilitat”, ha dit l’alcaldessa.

L’acte de presentació ha comptat també amb la presència de la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, el president de CECOT Rubí, Manuel Jiménez i el president de CECOT, Antoni Abad. Recasens ha posat en valor la feina feta des de Rubí en l'àmbit tècnic i polític per presentar un “molt bon projecte” i ha agraït “l’esforç que fa l’Ajuntament de Rubí per fer una aportació de més de 700.000 euros que no són fàcils de treure d’un pressupost municipal”. L’alcaldessa també ha ressaltat el fet que de tots els projectes que optaven a la subvenció de l’ens supramunicipal només se n’han aprovat cinc a la demarcació de Barcelona, dos al Vallès. “N’estem especialment orgullosos. Rubí ha fet una feina excel·lent gràcies al recorregut de concertació i cooperació en matèria de polítiques de promoció econòmica. I precisament aquesta trajectòria ens permet saber que la integració sostenible del paisatge industrial és un element cada cop més valorat per les empreses”, ha argumentat. El president de CECOT Rubí, Manuel Jiménez, ha coincidit amb l’alcaldessa i la diputada a vincular el benestar social amb la competitivitat empresarial. “Invertir en polígons és intel·ligent. És sembrar per recollir A vegades políticament costa, però invertir en demà és intel·ligent”, ha conclòs. Jiménez que ha reclamat més suport per dinamitzar els polígons industrials per part de totes les administracions s’ha mostrat “orgullós” que a Rubí “treballem conjuntament amb l’Ajuntament”. Al llarg de l’actual mandat, el consistori ha invertit 1,4 milions d’euros en millores als Polígons d’Activitat Econòmica (1.378.182,05) i l’alcaldessa ha avançat que es treballa en un pla de manteniment per a 2019 que ascendeix a gairebé un milió d’euros.

El projecte d’integració sostenible del paisatge industrial de Rubí s’emmarca també en el Pla Director de Polígons d’Activitat Econòmica i al Pla Director Rubí Brilla que promouen la millora de la qualitat i la mobilitat dels polígons de Rubí.

A Cova Solera hi ha 198 empreses que donen feina a 2.432 treballadors i treballadores i a Can Jardí 1.371 persones treballen a 153 empreses. L’activitat econòmica de tots dos PAE representa el 45% del teixit productiu de Rubí.


 

Relacionats

Notícia

Amb l’adhesió a aquesta iniciativa, les firmes participants poden estalviar fins al 20% de la seva despesa elèctrica

Entrevista

Rubí Brilla ha coordinat el primer projecte d’autoconsum compartit d’energia en un polígon industrial a tot l’Estat. Aquesta ha sigut una de les fites més importantes d’aquesta entitat municipal que des de fa 10 anys treballa per ser un referent per l’estalvi, l’eficiència i l’ús de renovables en l’àmbit local. Marta Morera, responsable tècnica de Rubí Brilla ens explica aquesta experiència i com es vol continuar treballant per l’autoconsum a la ciutat.  

Article

L’Ajuntament ofereix als rubinencs i les rubinenques un servei en línia gratuït per assessorar-los sobre com estalviar energia

Butlletí