S'inicia el porta a porta al Berguedà amb bons resultats

28/10/2018 - 08:40

Amb una setmana s’arriba al 75-80% de reciclatge als 9 municipis on s’ha inciat el nou model de recollida. En els millors dels casos, abans de l’aplicació del Porta a porta s’estava a uns índex de reciclcatge d’un 26%.

Diumenge 14 d’octubre va començar la recollida Porta a porta a La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Bagà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Gironella, Olvan, Puig-reig i Casserres. Després de la setmana, s’ha revertit la proporció de residus reciclats i s’arriba a un 70% sense haver pogut comptabilitzar encara la recollida de vidre i les deixalleries. Sumant-hi aquestes dues fraccions se suposa que s’arriba a uns índex d’un 75-8o%

Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, s’ha mostrat molt satisfet de les dades i ha felicitat els ciutadans dels 9 municipis per la feina ben feta. En la mateixa direcció s’han pronunciat Josep M.Altarriba, alcalde de Puig-reig, i Josep M.Castellà, regidor de Gironella, que, malgrat les dificultats inicials, han valorat molt la predisposició de la seva població i s’han felicitat pels primers bons resultats obtinguts. El conseller comarcal de Medi Ambient, F.Xavier Francàs, també ha participat a la comparaixença. Tant Lara com Francàs han reconegut que no tot s’ha fet bé per part del Consell Comarcal i s’han explicat algunes de les decisions que s’han pres per resoldre problemes. S’ha anat tard en el repartiment dels bujols als grans productors, la construcció i tancament de les illes d’emergència va més lenta de l’esperat i va mancar informació i coordinació en la retirada de contenidors. 

Laia Valenzuela, cap de projectes de l’empresa Spora, ha fet també una bona valoració dels resultats i ha explicat l’entrada en funcionament del Porta a porta, properament, a Berga, Avià i Vilada. Els kits ja s’estan repartint a Berga al ritme esperat i els contenidors s’aniran retirant progressivament des de l’1 de novembre fins el diumenge 4. El mateix diumenge 4 de novembre s’iniciarà el Porta a porta als 3 municipis arribant així al total de 12 al Berguedà.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Foto: E.F. El Punt Avui

El Ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat el plec de prescripcions tècniques i administratives de la recollida selectiva de residus urbans. El nou contracte de recollida de residus aposta per un model amb una recollida selectiva porta a porta a tota la vila. 

Notícia
Canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri

La recollida selectiva de residus es duplica al barri de Sant Andreu de Palomar amb el porta a porta i passa del 37% al 76% després d’un mes en marxa. La comissió amb el veïnat i les entitats ha establert alguns canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri.

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Butlletí