L'eficiència energètica comença a l'aula

25/10/2018 - 10:47

S'ha inaugurat al Centre de Promoció Econòmica Can Calderon el Curs Vilawatt, el curs d’eficiència energètica impulsat per l’Ajuntament de Viladecans i finançat per la iniciativa Urban Innovative Actions que té com a finalitat formar a professionals en avaluació, execució i tendències en l'àmbit de la rehabilitació energètica.

Són 15 els i les alumnes que avui han donat el tret de sortida al curs d'eficiència energètica Vilawatt.  Amb edats compreses entre els 19 i 55 anys, els inscrits i inscrites tenen en comú un nivell formatiu previ d’educació secundària no obligatoria, és a dir, de  Batxillerat, cicles formatius o formació professional: es tracta d'un requisit indispensable per accedir a les 800 h de formació i 120 h de pràctiques que ofereix el curs. Aquest els permetrà sumar a les seves titulacions un certificat de professionalitat de nivell 3 que garanteix coneixements sobre viabilitat, promoció, implantació i manteniment d’instal·lacions d’energia en edificis, així com auditories i certificacions energètiques.

Els mòduls, que també es poden cursar de manera independent, engloben entre el seu temari les instal·lacions de climatització, els enllumenats interiors i exteriors, la viabilitat d’instal·lacions solars i, fins i tot, l’eficiència en l’ús de l’aigua.  La convocatòria per accedir-hi segueix oberta fins al maig, amb l’inici de l’últim bloc formatiu, o fins a esgotar el nombre de places disponibles.

EL VILAWATT, UN PROJECTE GLOBAL

La Tinenta d’Alcalde i regidora d’Empreses, Ocupació i Innovació, Elena Alarcón, ha explicat als i les participants que Viladecans, com a ciutat compromesa amb el medi ambient, aposta d’aquesta manera per formar professionals capacitats per lluitar contra el canvi climàtic donat que es calcula que “el 40% del CO2 emès a la Unió Europea té a veure amb la ineficiència de les nostres llars, dels nostres edificis”.

A més, ha volgut destacar que, en unió amb la creació d’una energètica local,  la rehabilitació de 60 edifici - els anomenats demorenovats- , la moneda i la posada en marxa de comunitats d’intercanvis i aprenentatges;  la formació forma part d’una acció que intenta millorar la manera en que viladecanencs i viladecanenques es relacionen amb l’energia, promovent un esperit responsable i sostenible. Cal recordar que el Vilawatt va ser "un dels tres projectes escollits en la primera convocatoria Urban Innovative Actions, juntament amb París i Göteborg” pel seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Vilawatt, l'estratègia municipal de transició energètica de l'Ajuntament de Viladecans, durà a terme aquest any un estudi del potencial fotovoltaic de tots els edificis de la ciutat i posarà en marxa una eina web que permeti a la ciutadania accedir a la informació i, així, promoure la creació de comunitats energètiques locals.

Notícia

Vilawatt, l'energia 100 % renovable i ciutadana de Viladecans, acaba d'estrenar el tràmit de contractació en línia del seu servei de subministrament elèctric

Notícia

Viladecans serà durant dos dies el centre del debat europeu sobre el futur energètic.

Butlletí