Presentació de la Guia sobre compra verda i socialment responsable

dimarts, 6 novembre, 2018 - 09:00 a dimecres, 7 novembre, 2018 - 12:59
Sala d'Actes del Palau Robert
Geolocation

En aquesta jornada es presentaran exemples pioners d’ambientalització de la compra d’administracions i d’empreses catalanes i es presentarà la Guia de compra verda i socialment responsable d’ISTAS/CCOO i d’ECOEMBES.

La contractació pública, que representa aproximadament el 20% del PIB, ha esdevingut una eina estratègica per promoure polítiques públiques ambientals i socials, i per incentivar la innovació. El paper de la contractació pública com a instrument dinamitzador del mercat s’ha reforçat amb l’aprovació de les noves directives i la Llei de Contractes del Sector Públic.

Des del sector privat, moltes empreses han implementat polítiques de responsabilitat social corporativa que tenen en compte la compra amb criteris socials i ambientals. El fet que des del sector privat no hi hagi tantes restriccions normatives fa que es puguin definir les característiques dels productes i dels serveis i les pautes de selecció dels proveïdors de forma més directa.

Més informació


 

Municipis: 
Categories: 
Compra verda/Consum

Relacionats

Acte
20/04/2023 - 12:14
Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí