Noves instal·lacions de recàrrega per a cotxes elèctrics a Tarragona

10/09/2018 - 09:31

Aparcament Municipals de Tarragona ha instal·lat 4 punts de recàrrega de vehicles elèctrics, ubicades a l'Anella Mediterrània, que s'afegeixen a les 3 que ja existeixen a l'aparcament del Saavedra. Queden pendents 4 estacions noves, que suposen 8 punts de recàrrega.

Els estrenats avui a l'Anella Mediterrània són de recàrrega semi ràpida, amb una potència superior als 20 kW i sistema de pagament integrat. Poden carregar 100 quilòmetres d'autonomia en una hora.

Pròximament es posaran en marxa dues estacions de recàrrega ràpida, amb 50 kw de potència i sistema de pagament integrat. Poden carregar 120 quilòmetres d'autonomia en menys de 30 minuts. En poques setmanes s'inauguraran els de la Imperial Tàrraco, Tabacalera, la Vall de l'Arrabassada i Les Gavarres.

Detall de les noves estacions:

  • Anella Mediterrània. Estacions de recàrrega en total funcionament (falta l'APP per possibilitar el pagament).
  • Les Gavarres. Estació de recàrrega instal·lada, obres finalitzades. Falta que Endesa dugui a terme els treballs d'embrancament per tal de tenir subministrament.
  • Avinguda Vidal i Barraquer (Tabacalera). Estació de recàrrega instal·lada, obres finalitzades. Falta subministrament elèctric.
  • L'Arrabassada. Obra civil i instal·lació elèctrica realitzada, pendent de col·locar l'estació de recàrrega. Falta que Endesa dugui a terme els treballs d'embrancament per tal de tenir subministrament.
  • Imperial Tàrraco. Les obres es realitzaran al setembre. Un cop finalitzades, Endesa farà els treballs d'embrancament per tal de tenir subministrament.

Aquest projecte és una iniciativa d'Aparcaments Municipals de Tarragona, que compta amb la col·laboració de la conselleria de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona.

El president d'Aparcaments Municipals, Josep Acero, ha explicat que fins Santa Tecla els carregadors seran gratuïts i que després es començarà a cobrar amb una aplicació que funciona a tot Europa. Acero ha defensat que la mobilitat elèctrica és el futur. Aquestes estacions seran de pagament, però amb preus assequibles i amb mecanismes per evitar l'abús de l'estacionament en aquests espais.

Al setembre, s'inclouran dos cotxes elèctrics a la flota del consistori i es portarà el Pla de Mobilitat al plenari municipal. A més, en aquest mes s'avançarà en la Plataforma Live, un pla de mobilitat metropolità present a ciutats com Lleida, Sabadell o Terrassa.

A l'octubre començaran diferents campanyes de fer conèixer tots aquests punts de recàrrega i es vol implicar a operadors privats i centres comercials per fer operacions conjuntes.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Article

L'Institut Català de l'Energia difon aquesta infografia amb els conceptes i les dades claus sobre el vehicle elèctric!

Article

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis gestiona la xarxa de 14 estacions de recàrrega ubicades als aparcaments municipals i a la via pública. 

Butlletí