Arenys de Mar posa en marxa la campanya 'Restar també Aporta!'

06/09/2018 - 08:16

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar  ha posat en marxa aquesta setmana la nova campanya de conscienciació 'Restar també Aporta!' que forma part del 'Moviment Aporta!' per a la reducció de residus i la millora de la recollida selectiva a la vila.

Si la primera part de la campanya ambiental va ser el 'Suma't al Moviment Aporta!' que fomenta la recollida selectiva i la millora de le gestió de residus, ara, sota l'eslògan de 'Restar també Aporta!', es vol fomentar la prevenció de residus i la reutilització de recursos. Està orientada, per tant, al pas previ a la separació de residus, i de posar en valor aquelles accions que podem portar a terme en el nostre dia a dia per prevenir la generació de residus.

Així s'explica en la carta que els vilatans estan rebent aquests dies a les seves llars i en la qual se'ls informa d'aquests gestos que podem incorporar fàcilment al nostre dia a dia i que també podeu consultar en aquest apartat específic del web municipal.

En aquest sentit, amb aquesta campanya també es dóna a conèixer una nova proposta totalment nova a Arenys de Mar: l'Aportallibres.

Es tracta d'una iniciativa d'intercanvi de llibres a través de diferents espais públics de la vila.

A través de cinc casetes construïdes per l'alumnat del PTT de fusteria del darrer curs, es podran agafar, intercanviar o deixar llibres de tota mena i que ara esperen nous lectors.

Les casetes s'han instal·lat a la plaça Mare Paula, Parc dels Països Catalans, Parc Fèlix Cucurull, Parc de Can Quintana i platja de la Picòrdia.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeArenys de Mar

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article

La iniciativa pretén que els ciutadans assumeixin una sèrie d’hàbits encaminats a la prevenció de residus i així poder obtenir una bonificació de fins al 30 % de la taxa d’escombraries.

Article
Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

La prova pilot del projecte Mataró cívica i activa per incentivar de forma innovadora la recollida selectiva als barris de Pla d’en Boet i Rocafonda finalitza amb l’acte d’entrega dels xecs a les cinc escoles que hi van participar des del febrer fins al desembre del 2019. Els centres educatius reben 19.008 €, el 50% dels ingressos que el consistori rep pels quilos de selectiva recollits. L’altra 50% es destina a la millora de la neteja de la zona.

Butlletí