Alpicat inicia la instal·lació de 53 illes de contenidors per facilitar la recollida selectiva

08/09/2018 - 07:59

Així, les illes de contenidors ja s'estan implantant totes elles amb els cinc tipus de fraccions (Envasos, Paper, Vidre, Orgànica i Rebuig) per tal de facilitar i fomentar la recollida selectiva. 

La previsió és que en total es col·loquin 53 illes en diferents llocs estratègics de la població. Cadascuna d'aquestes illes ocupa un espai d'uns set metres de llarg. La instal·lació es preveu que estigui completada aquesta mateixa setmana.

Cal recordar que aquest sistema de recollida d'escombraries en illes de contenidors va ser escollit per votació en una consulta convocada per l'Ajuntament entre tots els alpicatins i alpicatines, que havia de triar entre aquesta opció i la del sistema de recollida porta a porta. També cal tenir en compte que totes aquelles deixalles que no poden anar en cap dels cinc tipus de contenidors que s'estan instal·lant, s'hauran de dipositar a la deixalleria municipal dins el nou horari que s'ha establert per aquest servei, que és els dimarts i divendres, al matí de 9 h a 12.40 hores i a la tarda, de 16.00 a 19.00 hores. L'Ajuntament recorda als usuaris que, fora d'aquest horari, no es pot deixar cap tipus d'andròmina.

En la mateixa línia, el passat mes de juny Tàrrega va decidir aplicar una nova distribució de contenidors d’escombraries a la ciutat amb l’objectiu de potenciar el reciclatge de residus entre els veïns. La mesura es durà a terme en una primera fase al nucli antic i part de la zona centre, sectors on els usuaris disposaran d’una quinzena d’illes verdes a partir del quinze de juny. En aquests punts s’agruparan contenidors de rebuig juntament amb els corresponents a fracció de paper/cartró, vidre, envasos i orgànica. Algunes de les illes verdes ja existeixen en l’actualitat i es procedirà a estendre aquest model. Així, s’incorporaran a la via pública més contenidors de selectiva completant noves illes verdes, com és el cas del carrer Hospital; carrer Capellans; carrer Torras i Bages; i plaça Urgell. La proximitat al major nombre de veïns ha determinat l’emplaçament de les illes verdes, cadascuna de les quals té 10 metres lineals de longitud. Mitjançant aquesta reorganització es vol facilitar als usuaris la disponibilitat vora casa tant de contenidors de rebuig com de recollida selectiva.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Les Masies de Voltregà davant l'estancament del sistema actual de contenidors, implantarà un nou model de recollida residus. Es tracta de contenidors tancats, que només es podran obrir amb una targeta identificativa de cada habitatge o amb el mòbil.

Butlletí