El Museu de Ciències Naturals tindrà una coberta verda

31/08/2018 - 10:21

Projectada per a la primavera de l’any 2019, la nova superfície enjardinada de 7.100 metres quadrats del museu esdevindrà un espai d’observació, estudi i investigació lligat a la natura i al paisatge mediterrani.

El nou acabat de la coberta del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, situat al parc del Fòrum, es preveu de caràcter vegetal, d’interès científic i d’experimentació, i també com un exemple de referència per a la resta de cobertes verdes de clima mediterrani.

La instal·lació de la nova superfície enjardinada, de 7.100 metres quadrats, inclourà el màxim nombre d’espècies i té l’objectiu de reconstruir ecosistemes naturals amb plantes d’espècies autòctones per afavorir les comunitats vegetals mediterrànies dominades per plantes herbàcies fàcils d’aconseguir, de mantenir, de gestionar i amb capacitat d’atreure fauna.

Aquest nou projecte suposarà la reparació, el manteniment i la nova vida de la coberta de l’edifici, concebuda i executada en el seu moment com una gran extensió d’aigua blavosa, metàfora del Mediterrani.

  • Zones d’enjardinament:
  • Àrea didàctica d’acollida
  • Prat d’espècies anuals típic de Barcelona amb plantes de flor
  • Prat d’espècies anuals típic de Barcelona amb espècies tolerants a la proximitat del mar
  • Zona de geòfits i plantes bulboses
  • Aiguamoll
  • Prat mediterrani (no segat)

L’actuació s’emmarca en la mesura de govern d‘impuls de la infraestructura verda urbana, que planteja la promoció i creació de cobertes verdes públiques i privades i comunitàries com a part del procés d’increment del verd a la ciutat, a més de nous parcs, carrers i façanes.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Una iniciativa pionera que fomenta la protecció de les abelles al Parc Natural de Collserola

Ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, el cementiri ha posat en marxa un projecte pedagògic únic al país per conscienciar sobre el paper clau d’aquests insectes en l’ecosistema i sobre la biodiversitat.

Les abelles són espècies pol·linitzadores molt importants per als ecosistemes, que en entorns urbans es troben fortament amenaçades per l’acció humana i la contaminació atmosfèrica

Article

El 4rt Pla de Sostenibilitat del Zoo es basa en una diagnosi detallada dels metabolismes ambientals i elabora més de 170 propostes de millora. El Pla estableix 5 grans objectius, emmarcats el els ODS: Biodivers; Eficient; Influent; Participat i Cohesionat; i Conscient.

Article

L’any vinent Barcelona serà la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que desenvoluparà més de noranta projectes i polítiques actives per promoure hàbits saludables entre la ciutadania i per potenciar un canvi en el model de producció d’aliments. També hi haurà un ampli programa d’esdeveniments que es tancarà, a la tardor, amb la celebració del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà.

Butlletí