La recollida selectiva s’incrementa fins al 80% a Capellades

El 18 de juny Capellades va començar el servei de recollida de residus Porta a Porta.
29/07/2018 - 11:11

Aquest sistema s’ha implementat amb l’objectiu d’augmentar els nivells de reciclatge, que eren molt baixos.

De moment, en un mes, s’ha incrementat fins al 80% la recollida selectiva de residus, gràcies a la col·laboració de tots els veïns i veïnes. Cada dia, davant cada porta de cada casa, es recull un residu diferent. Dilluns, dijous i dissabte es el torn de l’orgànica; els dimarts són per al paper; dijous i diumenge toca envasos i els divendres, de manera alterna, un cop resta i l’altre vidre.

D’una banda, en aquestes setmanes, s’ha retirat tots els contenidors que hi havia fins ara, deixant lliure més places d’aparcament. D’altra banda, en casos excepcionals, s’ha habilitat, de forma extraordinària, algunes places expressament per a cubells a la via davant els blocs que, donada la seva situació, així ho requerien.

Des de l’Ajuntament de Capellades s’ha creat una comissió formada per tots els grups polítics per fer el seguiment d’aquest nou sistema i treballar en alguns dels aspectes que, a l’hora de la pràctica, es podien millorar.

Tots els dubtes i qüestions relacionats amb el Porta a Porta es poden resoldre a l’Oficina d’Atenció al Públic, al número 2 del carrer del Portal. Obre els dimarts al matí de 10 a 15 hores, i els divendres a la tarda de 16 a 19 hores. També es pot resoldre dubtes per telèfon, al 689.714.713 i per correu electrònic a info@anoiaverda.cat. A l’Oficina d’Atenció al Públic es poden recollir les bosses compostables per a les restes orgàniques.

La Deixalleria Mòbil ve a Capellades la primera i la tercera setmana de cada mes, dilluns a la tarda i dimarts tot el dia. De moment s’instal·la només al Passeig, cantonada amb carrer d’Oló, a l’espera d’ubicar-la, alternadament, en aquest emplaçament i en un altre situat a un altre extrem de la vila.

Des de l’equip de govern es fa una valoració positiva de com els capelladins i capelladines s’han adaptat a aquest nou sistema que gràcies a l’esforç de tothom està aconseguint incrementar el reciclatge a Capellades.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consell Comarcal de l'Anoia presenta a Jorba el projecte de la 'Taxa Justa' de residus. El 10% de l'import serà variable i dependrà de la generació i la separació de cada llar.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí