El martinet de nit torna al Llobregat

Font: AMB.cat

23/07/2018 - 14:59

Foto: Centre Mediambiental L'Arrel

Almenys una parella de martinets de nit (Nycticorax nycticorax) ha tirat endavant dos polls al riu Llobregat al seu pas per Sant Joan Despí.

Aquesta espècie es troba inclosa a l'annex I de la Directiva Aus i és objecte de mesures especials quant a la conservació dels seus hàbitats.

La seva principal població nidificant a Catalunya es localitza al delta de l'Ebre, però aquest any s'ha assolit la xifra rècord de 27 parelles al delta del Llobregat. Una vegada més es posa de manifest el potencial ambiental del riu Llobregat i la seva riquesa ornitològica.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
17/03/2024 - 10:00
Carrer Verge de Montserrat. Cornellà de Llobregat
Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Butlletí