Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de El Masnou i Ecoserveis per promoure l'estalvi energètic

22/08/2018 - 08:30

L’Ajuntament del Masnou i l’Associació Ecoserveis han signat aquest matí un conveni de col·laboració per tal que l’entitat dugui a terme amb veïns i veïnes del municipi el projecte “Comunitats de veïnatge contra la pobresa energètica”.

Ecoserveis realitza un conjunt d’accions en una comunitat de veïns. Fan sessions per explicar el projecte i assessorar-los sobre la facturació del serveis bàsics. També fa un diagnòstic energètic de l’edifici per identificar mesures de rehabilitació a desenvolupar. Si s’escau, gestiona canvis en la contractació dels subministraments d’elements comuns.

En paral·lel, fa un acompanyament individual per a l’optimització de factures de cada veí o veïna. Alhora duu a terme intervencions en habitatges amb material de baix cost, acompanya per a l’adopció de comunitats autofinançades i fa el retorn al veïnat sobre les intervencions que s’hi poden fer per reduir la demanda energètica i millorar el confort a l’habitatge. A banda, organitza una jornada dirigida a associacions de veïns, administracions de finques, comunitats de propietaris i altres col·lectius per explicar el projecte i per fer propostes de millora de l’eficiència energètica en comunitats veïnals.

Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i Marta Garcia, representant d’Ecoserveis, han estat les persones encarregades de signar l’acord. Ho han a l’Ajuntament del Masnou, i acompanyats d’Albert Alfaro, coordinador de l’àrea de Comunitat i Persones.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Notícia

L'Ajuntament ha aprovat l'establiment i el canvi de la forma de gestió del servei públic municipal d’abastament d’aigua potable.

Acte
19/03/2024 - 18:00
Espai l'Amistat. Carrer Sant Antoni, 60. Premià de Mar

Butlletí