Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de El Masnou i Ecoserveis per promoure l'estalvi energètic

22/08/2018 - 08:30

L’Ajuntament del Masnou i l’Associació Ecoserveis han signat aquest matí un conveni de col·laboració per tal que l’entitat dugui a terme amb veïns i veïnes del municipi el projecte “Comunitats de veïnatge contra la pobresa energètica”.

Ecoserveis realitza un conjunt d’accions en una comunitat de veïns. Fan sessions per explicar el projecte i assessorar-los sobre la facturació del serveis bàsics. També fa un diagnòstic energètic de l’edifici per identificar mesures de rehabilitació a desenvolupar. Si s’escau, gestiona canvis en la contractació dels subministraments d’elements comuns.

En paral·lel, fa un acompanyament individual per a l’optimització de factures de cada veí o veïna. Alhora duu a terme intervencions en habitatges amb material de baix cost, acompanya per a l’adopció de comunitats autofinançades i fa el retorn al veïnat sobre les intervencions que s’hi poden fer per reduir la demanda energètica i millorar el confort a l’habitatge. A banda, organitza una jornada dirigida a associacions de veïns, administracions de finques, comunitats de propietaris i altres col·lectius per explicar el projecte i per fer propostes de millora de l’eficiència energètica en comunitats veïnals.

Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i Marta Garcia, representant d’Ecoserveis, han estat les persones encarregades de signar l’acord. Ho han a l’Ajuntament del Masnou, i acompanyats d’Albert Alfaro, coordinador de l’àrea de Comunitat i Persones.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Viladecans ofereix, des de l’any 2014,  un servei d’assistència per a la tramitació de les bonificacions socials existents en els subministraments de l’electricitat i de l’aigua amb l’objectiu d’informar i d’ajudar la ciutadania en els tràmits administratius necessaris per fer la sol·licitud i poder gaudir de l’ajut.

Entrevista

El Govern espanyol ha decidit no ampliar la moratòria dels talls de subministrament bàsics com la llum, l’aigua i el gas, més enllà d’aquest dijous, 1 d’octubre. La mesura es va posar en marxa el mes de març a causa de la pandèmia del coronavirus. La portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano, ha valorat com pot afectar aquesta decisió del govern de Pedro Sánchez a les famílies més vulnerables.

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Butlletí