Recullen 270.000 burilles als carrers i platges de Barcelona per denunciar l’incivisme d’alguns fumadors

Font: beteve.cat

09/07/2018 - 08:27

Un grup de voluntaris han recollit el dissabte 7 de juliol més de 270.000 burilles als carrers i platges de Barcelona. Ha estat la segona edició de la recollida massiva de burilles a la ciutat.

 

Durant tot el dia un centenar de voluntaris s’han encarregat d’arreplegar les restes dels cigarrets que els fumadors llencen al carrer per denunciar-ne l’incivisme. Un cop agrupada la brutícia, l’associació Proartso ha creat l’anomenada muntanya de la vergonya, amb la qual en faran una escultura amb el material reciclat.

La recollida de burilles més gran de la història”: així defineix l’acció d’aquest dissabte Miquel Garau, fundador de l’associació No Más Colillas en el Suel0. La campanya pretén erradicar les restes de les cigarretes que embruten els carrers. Des de vora les 10 del matí, s’han organitzat batudes de grups de voluntaris que han recorregut els carrers i les platges de Barcelona recollint burilles i dipositant-les en ampolles de plàstic. El lloc més comú on es troben les restes dels cigarrets són als escocells dels arbres.

A l’Espigó del Gas de la platja de la Barceloneta, els organitzadors han rebut la brutícia i n’han fet recompte. L’objectiu principal era arribar al milió de burilles, perquè tingui un ressò internacional, però s’han quedat en 270.000. Malgrat tot han superat la xifra de la primera edició, quan van recollir-ne 80.000.

Una de les altres pretensions importants és la conscienciació als fumadors que el terra no és un abocador, i és que un dels residus més comuns que omplen els carrers de la ciutat són les burilles dels cigarrets. La iniciativa reivindicativa compta amb el suport de l’Ajuntament. El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha valorat positivament l’acció i ha animat a seguir organitzant aquest tipus d’esdeveniments.

La importància del reciclatge

L’acció reivindicativa s’ha organitzat conjuntament amb l’associació Proartso, els autors d’escultures que es construeixen a partir de material reciclat. Després de recollir les burilles, es construirà una nova estructura que es podrà visitar en diferent museus a partir del 2019.

L’activitat, promocionada per Garau, ha estat simultània en països del món com Colòmbia, l’Argentina o l’Equador.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

Un any més, el Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona (CEGUB) ha organitzat la neteja dels espigons. Una acció per reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat.

Notícia

S'inicia la tramitació per triplicar el pressupost destinat a la inspecció del servei de neteja i recollida de residus. L’objectiu és augmentar les inspeccions setmanals, de 600 a 1.800, monitorar el servei i aplicar-hi millores en temps real i automatitzar la gestió d’incidències.

Butlletí