Comencen les obres d'una nova instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum a Vilassar de Dalt

15/06/2018 - 08:44

S'han iniciat els treballs de col·locació de la instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum a la Nau Vella de can Manyer a Vilassar de Dalt. L’acció forma part del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses i és possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

La instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum generarà un màxim de 10 kW de potència que s'obtindrà de la llum del Sol i donarà servei principalment a la biblioteca de can Manyer. Aquesta instal•lació suposarà un important estalvi energètic ja que al llarg de l'any generarà 16.336 kwh xifra que representa una reducció de 78.5 tones de CO2 que no s'emetran a l'atmosfera.

Amb aquesta ja són tres les instal·lacions d'aquestes característiques que té l'ajuntament. També en disposen l´edifici de can Robinat (on hi ha ubicats els Serveis Tècnics, Viserma i Serveis Socials) i l´Escola Francesc Macià.

Aquesta actuació, que ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, s´emmarca dins les accions PAES (Pla d´Acció d´Energia Sostenible) com a mesura per a la reducció d´emissions contaminants. Es tracta d´una iniciativa europea que neix com a instrument clau per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic, a la qual l'ajuntament s'hi va adherir l'any 2011.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Notícia

Catalunya ja compta amb 102.107 instal·lacions d’autoproducció i 990,5 MW en servei. L’any 2023 es va tancar amb 42.291 noves instal·lacions que sumen 493,7 MW, la major xifra de la sèrie històrica.

Butlletí