Igualada projecta un dipòsit de reg amb aigua freàtica al Parc Central

14/06/2018 - 08:56

La intervenció portarà aigua des d’un pou subterrani situat al Cementiri Vell fins a un dipòsit en aquesta nova zona verda de grans dimensions

L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat el projecte d’obres per a la construcció d’un nou dipòsit que ha de permetre regar el Parc Central d’Igualada amb aigua freàtica. Jordi Pont, tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, ha explicat els detalls d’aquesta operació que, amb un cost aproximat de 275.000 euros, permetrà portar aigua del subsòl del barri de Les Flors fins a l’Avinguda Catalunya i abastir aquesta gran zona verda de recent creació.

Actualment, a tocar del Cementiri Vell, existeix un pou que es fa servir únicament per al reg de la zona adjacent al mateix cementiri. Els estudis duts a terme, però, indiquen que la capacitat d’aquest pou és superior al seu ús actual i que està en condicions de servir també a altres espais verds.

Així doncs, en les properes setmanes es preveu dur a terme les obres, que han de tenir una durada de tres mesos. En primer lloc s’arranjarà el pou existent a la zona del cementiri i se’l dotarà de més profunditat, per aprofitar millor les seves aigües, i també d’un nou equip de bombeig.

A partir d’aquí, es crearà una nova canonada que seguirà l’Av. Pau Casals en sentit ascendent fins a arribar a l’antiga N-II i al Parc Central. Un cop allà, a la confluència entre l’Av. Catalunya i el c/ Itàlia, es construirà un nou dipòsit de formigó soterrat, de 4 metres de fondària i 200 m3 de capacitat. Disposarà també d’un equip de cloració i d’un sistema de telecontrol que permetrà regular a distància el seu funcionament.

Tal i com explica Jordi Pont, aquesta operació s’ha plantejat tenint en compte que el nou dipòsit haurà d’assumir el reg dels 20.000 m2 del parc ja existents actualment entre els carrers França i Itàlia i, més endavant, també els 25.000 m2 de la futura ampliació entre es carrers d’Itàlia i Guimaraes, que es troba ara mateix en estudi. A banda, s’ha contemplat l’opció de connectar-hi, si fos necessari en el futur, altres pous d’aigua freàtica existents a la zona industrial de Les Comes.

Pont apunta, en conclusió, que “amb aquesta intervenció no només s’assolirà un estalvi molt important perquè es deixarà de fer servir per a aquest ús l’aigua de la xarxa de subministrament regular, sinó que el reg de la gran explanada d’herba del Parc Central quedarà garantit, aprofitant també de manera eficient i responsable les reserves d’aigua freàtica que té Igualada al seu subsòl”.


 

Categories: 
Municipis: 
AnoiaIgualada

Relacionats

Article

L'Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat han estat premiats amb el premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible que otorga la publicació especialitzada Mobilicat.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Butlletí