Castellar del Vallès impulsa una línia d’ajuts per finançar auditories energètiques en habitatges particulars

07/06/2018 - 08:59

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha obert una línia d’ajuts per al finançament d’auditories energètiques en habitatges particulars. La Junta de Govern Local va aprovar ahir les bases que regulen l’atorgament d’aquestes subvencions per a aquest 2018. Segons s’estableix, la ciutadania podrà sol·licitar-les entre el 15 de juny i el 30 de novembre.

La iniciativa és oberta a totes aquelles persones que siguin propietàries d’immobles construïts abans de 1975, amb cèdula d’habitabilitat vigent i destinats a residència habitual permanent. Entre altres requisits, els habitatges no hauran pogut ser objecte de reforma integral després de 1975.

Les auditories energètiques són una eina que permet identificar les adaptacions necessàries per reduir la despesa energètica i la petjada ecològica de l’immoble. Així doncs, el resultat de l’auditoria inclou accions orientades a fomentar l’eficiència energètica i reduir els consums de subministraments, mitjançant mesures com poden ser l’aïllament exterior o impulsar la generació d’energia solar.

L’Ajuntament, que finançarà el 100% del cost de cada estudi, ha destinat al pressupost de 2018 un total de 10.000 euros per a aquests ajuts, la qual cosa possibilitarà la realització d’un centenar d’auditories. Les sol·licituds seran valorades per ordre d’arribada al registre de l’Ajuntament i, en cas de ser admeses, seran tramitades fins a l’esgotament de la partida pressupostària.

Les auditories seran realitzades per un servei professional contractat pel consistori i es poden sol·licitar al següent enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell i Vimusa impulsen la rehabilitació energètica del parc públic d’habitatges.

Butlletí