La primera edició de Vilabicis solidàries finalitza amb el lliurament de les bicicletes restaurades

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès i RTVVilafranca

11/06/2018 - 08:57

VilaBicis Solidàries és un programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques de Vilafranca va començar el passat mes de febrer.

Vilabicis Solidàries finalitza amb el lliurament d’onze bicicletes restaurades a les cooperatives Nou Set i Actua. Ha tingut lloc a la sala d’acte de l’IES Alt Penedès la cloenda de la primera edició del projecte VilaBicis Solidàries.

El projecte pedagògic VilaBicis Solidàries utilitza la bicicleta com a eix vertebrador per treballar diversos aspectes mediambientals, com el reciclatge i la mobilitat sostenible, però també socials i metodològics. Els alumnes del curs han recuperat bicicletes en desús que han estat cedides per particulars. Les han reparat i pintat i ara seran distribuïdes entre les persones pertanyents a les cooperatives d’iniciativa social Actua i Nou Set que tenen dificultats de mobilitat per anar a treballar o per anar a estudiar.

A l’acte de cloenda Agustí Masegosa, director de l’IES Alt Penedès, on s’imparteix el curs, va afirmar que el projecte “s’avé perfectament als objectius de sostenibilitat del centre” i va encoratjar els joves participants a seguir formant-se. En la mateixa línia es va pronunciar la representant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Eva Ribera.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de Vilafranca, Joan Manel Montfort, va explicar que la comarca de l’Alt Penedès disposa d’un teixit industrial potent i va afirmar que aquesta indústria ofereix “feines ben pagades i uns contractes estables al nostre territori” adreçant-se als alumnes. El regidor va finalitzar anunciant que l’Ajuntament ha obtingut un ajut d’1 milió d’euros per crear un carril bici que comunicarà el nucli urbà de Vilafranca amb 5 polígons industrials situats al sud-oest de la ciutat, en direcció als Monjos.

L’acte va acabar amb les intervencions dels responsables de les cooperatives Nou Set i Actua, que van agrair als alumnes i professors la seva iniciativa, i amb el lliurament d’un record a tots els participants en el projecte.

El Programa de Transició al Treball, que acull trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. 



 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsVilafranca del Penedès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Butlletí