Montcada fa un procés participatiu per elaborar el Pla local de prevenció i gestió de residus

02/06/2018 - 09:49

L'Ajuntament de Montcada i Reixac està elaborant el Pla local de prevenció i gestió dels residus municipals 2019-2023, un document que serà un full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquesta matèria per als propers anys.

Amb la finalitat que el text inclogui la realitat i les diferents necessitats del municipi, el consistori ha obert un procés participatiu perquè tota la ciutadania pugui donar la seva opinió.

La Casa de la Vila va acollir la jornada de presentació i debat del document base que el consistori ha elaborat. El Pla recull algunes accions com la promoció de l'ús de la deixalleria, reduir el malbaratament d'aliments, la disminució de l'ús del paper i l'augment del mercat de segona mà, entre d'altres. El regidor de Medi Ambient, José Domínguez, va obrir la sessió i va animar als assistents a fer aportacions al document.

Els objectius del Pla local de prevenció i gestió dels residus muncipals són diagnosticar la situació actual en matèria de residus, fer-ne una previsió de la futura generació i proposar accions que fomentin la reducció de residus, amb la prevenció com a prioritat; la millora de la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva i fer-ne transparent i sostenible econòmicament la seva gestió.

Les persones que no van assistir a la trobada d'ahir poden consultar el document base al web participa.montcada.cat i fer les seves aportacions per mitjà d'un qüestionari online fins al 15 de juny.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Article

Sota el lema “Amb els residus no perdis la partida”, l’Ajuntament de Sabadell inicia una nova campanya per millorar la recollida selectiva

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa cedeix 308 bicicletes abandonades a l'entitat Biciclot perquè tinguin una segona vida

Butlletí