Sallent canviarà el sistema de recollida de deixalles per reciclar el doble

Font: Ona Bages

26/05/2018 - 08:10

El sistema porta a porta, que ja funciona amb èxit a d’altres municipis de la comarca, té molts números per ser el nou sistema de recollida de deixalles a Sallent a partir del 2019

El ple municipal de Sallent va aprovar una moció per engegar un estudi que determini quin seria el sistema més eficient per reciclar el màxim de residus a Sallent un cop finalitzi el contracte actual, al setembre del 2019. L’objectiu és passar de l’índex actual al poble del 38% de residus reciclats, a un mínim del 60%, i tot i que no és definitiu, tot apunta a que el nou sistema de recollida de deixalles al poble serà el del porta a porta. Un sistema que ja apliquen varis pobles de la comarca amb notable èxit i que no només augmenta considerablement l’índex de deixalles reciclades sinó que, ben implementat, pot suposar un estalvi per l’Ajuntament.

La moció per canviar el sistema de recollida de residus la va presentar ERC Sallent el mes passat i es va deixar pendent pel ple d’aquest mes per acabar de recopilar informació i definir l’actuació a seguir.

Tant la CUP com l’equip de govern, format pel PDECAT i una regidora independent, van votar a favor de la moció. La regidora de sostenibilitat, Jordina Moltó, va subratllar que tot i que el porta a porta sembla la millor opció per augmentar els índex de reciclatge, l’estudi que s’encarregarà també permetrà conèixer al detall la tipologia del poble pel què fa a la generació de residus i la millor manera d’implementar el futur sistema.

El sistema de recollida selectiva de residus porta a porta ja s’aplica actualment en altres municipis de la comarca com Santpedor, Navarcles o Artés, amb uns resultats molt positius i un índex de reciclatge del total de residus generats que es situa entre el 70 i el 75% depenent del poble i l’any. Es tracta d’un sistema en què es substitueixen els contenidors de deixalles habituals als carrers per un servei de recollida casa per casa dels residus en què cada dia es recull un tipus de residu diferent. El sistema, a més, ha evolucionat en els últims anys amb cubells de deixalles pels domicilis més adaptats al tipus de residu que han de contenir i sistemes de bonificació i penalització als veïns en funció de com de bé separen les deixalles.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La recollida selectiva arriba al 39,3 % de mitjana als municipis metropolitans. La recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents fan augmentar la xifra 1,1 punts el darrer any.

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Notícia

Representa un 10,9% més que l’any anterior i redueix en 566 tones anuals els residus que van a l’abocador

Butlletí