A Olot fan adob de les sobralles del menjar escolar

Font: El Punt Avui

24/05/2018 - 09:34

Alumnes fent ús del compactador de les restes orgàniques del menjador Foto: J.C.

 Hi participen els alumnes de l’escola Bisaroques i, des d’ara, de la del Pla de Dalt. En mig any, el primer d’aquests centres ja n’ha obtingut uns 300 quilos

La comunitat educativa de l’escola pública Bisaroques d’Olot ha apostat per introduir entre els alumnes del menjador escolar l’hàbit del reciclatge de les restes del menjar. Fa mig any que hi treballen i, abans-d’ahir, representants de l’escola, dels alumnes participants i el regidor de Medi Ambient, Jordi Alcalde, van fer públics els primers resultats. Els alumnes han aconseguit en sis mesos convertir uns 300 quilos de matèria orgànica en 200 quilos de compost. Es tracta aproximadament d’un 4% de les 5 tones que es produeixen a l’escola durant un curs.

El compost obtingut s’ha utilitzat per adobar l’hort de l’escola i algunes de les zones verdes de la ciutat que gestiona el servei de jardineria de l’Ajuntament d’Olot. També s’han repartit bossetes d’aquest compost entre les famílies dels alumnes per ajudar a divulgar la tasca que s’està duent a terme des del centre olotí.

Ara, l’escola del Pla de Dalt s’afegeix a aquesta iniciativa de reciclatge. Els alumnes de quart, cinquè i sisè i un monitor de l’escola seran els responsables d’omplir diàriament l’autocompostador amb les restes orgàniques, bàsicament de fruita i de verdura, de la cuina de l’escola. Cada aportació oscil·la entre els 4 i els 6 quilos de material, al quals s’afegiran restes de poda provinents de l’arbrat d’Olot. Hauran de fer voltar el compostador, perquè les restes es puguin barrejar de manera correcta i els mateixos alumnes portaran un registre de les quantitats aportades. Jordi Alcalde, s’ha mostrat confiat que “al Pla de Dalt es repetiran els bons resultats aconseguits a les Bisaroques pel compost obtingut i per la implicació de tot el centre”.

Els responsables de l’escola Bisaroques van posar-se en contacte amb els tècnics del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient Sigma per demanar-los si els podien ajudar a implantar un nou sistema que permetés millorar el reciclatge de la fracció orgànica que ja s’estava portant a terme. El resultat va ser que es va instal·lar a l’hort de l’escola el primer termocompostador giratori.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Notícia

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha cedit als ajuntaments una illa de contenidors de recollida selectiva de residus, per utilitzar-la en els actes i esdeveniments que es duguin a terme en el municipi, amb l’objectiu d’incentivar i facilitar la separació dels residus i promoure la sensibilització ambiental entre els participants

Butlletí