L’Anoia estrena la recollida porta a porta a 16 municipis

11/05/2018 - 09:01

Sant Martí de Tous i Jorba són els primers municipis de l’Anoia on s’ha estrenat, dilluns 7 de maig, la recollida d’escombraries porta a porta. D’aquesta manera, el Consell Comarcal comença a implantar aquest nou sistema per fer el reciclatge dels residus i anirà arribant de manera esglaonada als 16 municipis que s’hi han sumat.

El 14 de maig serà el torn de Carme i Orpí, el 21 del Bruc i Castellolí, el 4 de juny de la Pobla i la Torre de Claramunt, el 18 de juny de  Capellades i el 25 de juny de Bellprat, Copons, Argençola, Montmaneu, Rubió, Santa Maria de Miralles i Veciana.

Amb aquest sistema desapareixeran els contendiros a peu de carrer de cada un dels municipis i la recollida es farà porta a porta. En funció del dia de la setmana s’haurà de deixar a portal un tipus de brossa o un altre: paper, envasos, vidre, matèria orgànica i resta. A les urbanitzacions i nuclis disseminats hi haurà àrees tancades amb un control d’accés pels veïns. Tota la informació del nou servei porta a porta del Consell Comarcal es pot trobar a la web anoiaverda.cat. A més, també s’estan organitzant xerrades als diferents municipis per informar els veïns.

En aquests moments l’Anoia és la sisena comarca que menys recicla de Catalunya i amb el nou sistema porta a porta s’espera revertir aquestes dades per arribar als objectius que marca la Unió Europea i que a l’any 2020 ja hi hagi un 60% de recollida selectiva.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consell Comarcal de l'Anoia presenta a Jorba el projecte de la 'Taxa Justa' de residus. El 10% de l'import serà variable i dependrà de la generació i la separació de cada llar.

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Butlletí