Vic promou el registre de bicicletes per lluitar contra els seus robatoris

Font: Ajuntament de Vic

05/05/2018 - 20:44

Es converteix en la primera ciutat de la Catalunya central que forma part d’aquesta xarxa de biciregistre, que disposa d’una base de dades centralitzada que permet la identificació dels vehicles.

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament de Vic va realitzar el primer biciregistre, coincidint amb l’entrada en vigor del conveni d’adhesió de la ciutat amb la “Red de Ciudades por la Bicicleta”, acció aprovada en ple municipal a proposta de Vic per a Tots i que forma part del Pla Estratègic de la Bicicleta de Vic. Amb aquest Pla es pretén augmentar el nombre d’usuaris de bicicleta, actualment de prop d’un 1,5%, per assolir el 5% en un futur.

La regidora de Convivència i Seguretat, Susagna Roura, explicava que des de l’Ajuntament s’havia engegat aquesta campanya de caràcter transversal, que inclou aspectes com drets i obligacions dels ciclistes, la promoció de la mobilitat sostenible amb bicicleta a la ciutat i el seu registre.

En aquest sentit, el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, exposava que Vic es converteix en la primera ciutat de la Catalunya central en adherir-se a aquesta xarxa, present en altres ciutats catalanes, i va animar els usuaris a registrar les seves bicicletes: “Amb el registre de bicicletes es donarà resposta a la problemàtica que tenen els usuaris dels robatoris, ja que en estar entrades en una base de dades centralitzada és més fàcil localitzar-les”.

Susagna Roura va afegir que el fet de col·locar els adhesius que identifiquen la bicicleta com a registrada “tindrà un efecte dissuasori”.

El biciregistre, pas a pas

Per poder registrar la bicicleta, en primer lloc cal accedir al web www.biciregistro.es, des d’on l’usuari haurà de facilitar la marca, el color, el número de bastidor i també adjuntar fotografies de la bicicleta. El cost del servei és de 7 euros, que inclou el kit d’identificació d’adhesius i un carnet, que s’haurà de recollir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

Aquest kit inclou més d’un adhesiu identificatiu que s’enganxaran a la bicicleta i que en cas de furt o pèrdua en facilitarà la seva recuperació.


Categories: 
Municipis: 
OsonaVic
Etiquetes: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Butlletí