Mollet del Vallès estrena nova xarxa de calor amb caldera de biomassa per a dos equipaments municipals

Font: Diputació de Barcelona

04/05/2018 - 11:07

L’Escola Joan Salvat Papasseit i el Pavelló Municipal Plana Lledó ja s’escalfen amb l’energia que produeix la nova caldera de biomassa amb estella forestal amb xarxa de calor de distribució per als dos equipaments.

La nova instal·lació, que ha comptat amb una inversió de 150.000 euros, el 50% dels quals han estat aportats per la Diputació de Barcelona,  ha estat inaugurada aquest dijous pel diputat d’espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.

La nova instal·lació, que disposa d’una caldera de 150 kW de potència i una longitud de xarxa de 240 m per donar servei als dos equipaments,  tindrà un consum anual de 97 tones d’estella forestal, el que suposarà una reducció de 65 tones/any de CO₂ a l’atmosfera i un estalvi econòmic en combustible previst de 16.000 euros/any.

En la inauguració d’aquesta instal·lació energètic, el diputat Valentí Junyent ha volgut remarcar l’aposta de la Diputació de Barcelona en la lluita per al canvi climàtic gràcies a la implantació d’energies més netes per al medi ambient, però també en accions en prevenció d’incendis, gràcies al consum d’estella de residus forestal que s’obté de la neteja i gestió dels boscos.

Junyent també ha felicitat l’aposta que fa l’Ajuntament de Mollet del Vallès cap a les energies netes i renovables, ja que aquesta és la segona caldera amb biomassa que es posa en servei al municipi. En aquesta línia l’alcalde Josep Monràs, ha recordat que el 2015 Mollet va rebre el premi  European Green Leaf  que reconeix aquelles ciutats que han demostrat el seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd. Gràcies a aquest premi  Mollet es va convertir en ambaixadora verda durant un any, posicionant les polítiques i accions mediambientals com a eix de l’acció municipal.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Butlletí