Comença el compte enrere per suprimir els actuals contenidors d’emergència a Tiana

04/05/2018 - 08:13

Tiana és el municipi pioner en la recollida selectiva porta a porta. Des de l'inici del servei l'any 200 hi ha hagut instal·lats diversos contenidors d'emergència com a suport al porta a porta. A partir d'ara s'aposta per un nou model per promoure que tothom separi correctament els residus.

Les àrees d’emergència de Tiana han començat a dir adéu. S’han instal.lat les dues noves -i úniques- que hi haurà a partir del mes de juny al poble: una per residu orgànic i l’altra per rebuig. Conviuran durant un mes, fins el 31 de maig, amb les actuals àrees d’emergència, ubicades a 5 punts del poble.

Passada aquesta data se suprimiran totes 5, tal com va recordar el març el regidor de Medi Ambient Xavier Doñate. A partir de juny, doncs, a Tiana ja només hi haurà l’àrea que aquest dijous s’ha instal.lat al camí Dalt d’Alella, tocant a la carretera.

A més, des d’aquest dimecres, cada llar de Tiana rebrà una carta personalitzada on es detalla com i, sobretot, quan s’ha de fer servir la nova àrea.

La nova àrea d’emergència, metàl.lica, està feta amb tecnologia italiana. Només es podrà fer servir passant-hi, abans, una targeta personalitzada. És la manera que Medi Ambient pugui comprovar que tianencs i tianenques en fan un ús correcte, és a dir, que tenen brossa orgànica o de rebuig per llençar però no podran ser al poble els dies de recollida respectiva. Actualment molta gent de Tiana feia servir les àrees de d’emergència sense trobar-se en aquella situació específica:

Des del 2 de maig, doncs, l’Ajuntament comença aquesta campanya informativa per tot Tiana. Casa per casa, tècnics de Medi Ambient explicaran el nou sistema d’àrees d’emergència i repartiran, a cada llar, les targetes unipersonals que cal per poder fer-les servir.

D’altra banda, els contenidors per a deixalles de paper i cartró, vidre i envasos de plàstic seguiran en la mateixa quantitat i als mateixos punts de la vila on són ara.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Butlletí