Cicle "Tecnologies per a un món sostenible" al Cosmocaixa

dijous, 3 maig, 2018 - 18:30
CosmoCaixa Barcelona
Geolocation

Al maig comença el nou cicle “Tecnologies avançades per a un món sostenible” on s’aborda la innovació tecnològica per afrontar els principals problemes i reptes ambientals relacionats amb l’Energia, l’Aire i l’Aigua, organitzat per l’Obra Social “La Caixa”.

Aquest cicle aborda la innovació tecnològica per aconseguir solucions en tres dels grans desafiaments de la societat actual: l'energia, l'aire i l'aigua. Es plantegen tres sessions, en les quals es pretén entendre millor els problemes ambientals que produeixen grans inconvenients en la salut humana, però, a més, es donaran a conèixer tecnologies i innovacions que oferiran respostes a aquests problemes.

Una conferència inicial plantejarà els reptes ambientals de l'àmbit i, posteriorment, es mostraran solucions basades en diferents tecnologies (internet de les coses, sensorització, robòtica, simulacions, apps, plataformes participatives...) que estan contribuint a minimitzar-ne els impactes i a avançar cap a un entorn més saludable.

PROGRAMA:

3 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem un model energètic eficient, renovable i distribuït?", amb Antoni Martínez, assessor d’InnoEnergy per projectes singulars. Vull assistir-hi.

24 de maig a les 18:30 h
Sessió sobre "Aconseguirem respirar aire net?", amb  Santi Parés, físic i meteoròleg, director de negoci per Middle East, Europa i Amèrica Llatina de UL Renovables.  Vull assistir-hi.

30 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem tancar el cicle urbà de l'aigua?", amb Narcís Prat, biòleg, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona. Vull assistir-hi.

Moderadora: Mercè Piqueras, biòloga i divulgadora científica.

OrganitzacióObra Social "La Caixa"   /   Direcció científica: ERF - Estudi Ramon Folch i Associats, S.L.

Organitzador: 
Obra Social "La Caixa"
Categories: 
Aigua
Energia
Renovables
Salut
Terra

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Article

L'Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat han estat premiats amb el premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible que otorga la publicació especialitzada Mobilicat.

Reportatge

L’aigua és imprescindible per a la salut humana. Un 60 % del nostre pes corporal és aigua i fa falta un consum diari d’aigua que compensi les pèrdues que es produeixen de forma natural.

Butlletí