Responsabilitat Social Corporativa en l'Àmbit ambiental a la Diputació de Barcelona

16/04/2018 - 08:02

Amb el compromís d’integrar la responsabilitat social en l’estratègia corporativa i com a administració referent en el progrés sostenible dels 311 municipis de la demarcació i en el benestar dels seus ciutadans, la Diputació de Barcelona treballa per poder acompanyar els governs locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Organització de les Nacions Unides.

El bon govern i les dimensions social, ambiental, laboral i econòmica de la responsabilitat social corporativa són les bases de la tasca de la Diputació, que s'ha convertit en la primera administració pública catalana acreditada amb el Certificat de Responsabilitat Social que atorga AENOR.

La Diputació de Barcelona entén la responsabilitat social com la integració voluntària de les preocupacions socials, econòmiques i ambientals en les activitats de l'organització i en la seva relació amb els seus grups d'interès.

La corporació aposta per integrar la responsabilitat social a l'estratègia organitzativa i enfortir la prestació de serveis al territori d'acord amb els valors de proximitat, transversalitat, transparència, sostenibilitat, eficàcia i eficiència, amb la voluntat d'esdevenir un referent en la prestació de serveis al món local contribuint al desenvolupament sostenible. És per això que compta amb la Política de responsabilitat social de la Diputació de Barcelona.

En aquesta línia es disposa d'un Pla director de responsabilitat social que defineix les línies estratègiques i constitueix el principal instrument de planificació i avaluació de les actuacions impulsades des dels diferents àmbits funcionals, que ha de permetre consolidar la responsabilitat social en la pròpia organització i en el món local.

La Diputació de Barcelona ha obtingut el Certificat del sistema de gestió de la responsabilitat social, que atorga AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació), que acredita la gestió de la corporació amb criteris de responsabilitat social i sostenibilitat, d'acord amb els requisits de l'estàndard IQNet SR10. 

 


Els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.

Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017.

Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.


 

 

 

Relacionats

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí