Balanç exitós del porta a porta al nucli de Dosrius en la seva primera setmana de funcionament

14/03/2018 - 21:00

Primer servei de recollida porta a porta a Dosrius

Durant la primera setmana de funcionament del nou model, s’ha multiplicat per 14 la recollida de fracció orgànica, ha augmentat el triple la d’envasos i la de paper i cartró ho ha fet en un 32,53%. Gràcies a aquests increments, la quantitat de fracció resta recollida ha baixat en més del 85%.

El nou servei de recollida de residus porta a porta al nucli de Dosrius ja és una realitat. El passat dilluns 19 de febrer va entrar en ple funcionament el nou model, i al llarg de la primera setmana de vigència les xifres assolides consoliden l’aposta de l’Ajuntament de Dosrius per implementar al municipi aquest nou servei.

Augment exponencial de les xifres de recollida de fracció orgànica i d’envasos

Durant els primers set dies de funcionament del nou model de recollida de residus porta a porta al nucli de Dosrius han augmentat exponencialment les xifres de recollida de la fracció orgànica i d’envasos, millorant així la mitjana de recollida de residus per setmana en contenidors assolida amb l’anterior model.

El creixement més notable s’ha produït en el cas de la recollida de la fracció orgànica, que s’ha multiplicat per 14 en relació al nombre de kg/setmana (119kg.) que es recollien amb l’anterior model, assolint un total de 1.860kg./setmana.

En el cas dels envasos, amb el nou model porta a porta s’han recollit al llarg dels darrers set dies el triple de quilograms per setmana -un total de 1.640 kg-, mentre que amb l’anterior servei es recollia una mitjana de 396kg./setmana als diferents contenidors distribuïts arreu del nucli de Dosrius.

Mentrestant, la recollida fracció de paper i cartró ha experimentat un augment del 32,53%, passant dels 332kg/setmana als 440kg/setmana a través del porta a porta.

Els beneficis del nou model també s’han fet palpables en el cas de la fracció de resta, que ha experimentat una disminució dràstica. Així, a través del porta a porta s’ha recollit al llarg dels darrers set dies una quantitat total de 1.620 kg, 9.601 menys que la mitjana setmanal (11.221 kg) registrada amb l’anterior sistema de contenidors. Aquesta disminució representa una baixada de més del 85%.

Finalment, durant la primera setmana de vigència del nou servei s’han detectat un total de 25 incidències, unes xifres que segons Judith Coll, regidora de Serveis Generals, “representen un volum molt baix tenint en compte que tant la ciutadania com l’administració ens estem adaptant progressivament al nou model”. En aquesta línia, Coll assegura que “amb tot, les dades d’aquests primers set dies són totalment esperançadores i ens animen a seguir apostant per aquest model que ha tingut una resposta i una rebuda molt positiva per part dels veïns i veïnes –a qui els agraïm la seva implicació i col·laboració-".

En què consisteix la recollida porta a porta?

La recollida selectiva porta a porta (PAP) consisteix en deixar els residus –prèviament separats a casa- davant de la porta de casa, en els dies i hores determinats per a cada tipus de fracció, per tal que siguin recollits pel servei municipal de recollida. Amb aquest nou servei, el consistori té com a objectiu millorar les dades de reciclatge al municipi i de recollida selectiva; optimitzar el servei que es presta als ciutadans; abaratir els costos de la recollida; i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus, restes vegetals i voluminosos a la via pública. Tota la informació, el calendari i les restes que corresponen a cada fracció es poden consultar a través del nou web www.dosriusresidus.cat.

L’Ajuntament posa a disposició un nou servei de recollida de la fracció de poda

Tots aquells veïns i veïnes que ho requereixin poden obtenir bosses per a la recollida de la fracció de poda a la parada informativa fixa ubicada a l’interior de l’Ajuntament de Dosrius, on també s’ofereix informació al voltant del nou servei de recollida de residus. Properament, a més, també es podran recollir les bosses als comerços del municipi.

Aquestes bosses són imprescindibles per fer ús del nou servei de recollida de restes de jardí porta a porta. Per sol·licitar la recollida (es recolliran un màxim de sis bosses de 100 litres per habitatge), que es durà a terme els dimarts i divendres, cal trucar prèviament als telèfons 93 799 62 80 o 681 22 95 54. Aquest sistema de recollida és molt més còmode per a la ciutadania a la vegada que assegura una millor gestió d’aquest tipus de residus.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Butlletí