Impulsen un projecte d’inserció laboral per protegir el bosc del Burgar

12/03/2018 - 12:09

Un grup de sis joves en risc d’exclusió social s’encarregaran de netejar el bosc del Burgar, a la serra del Montsià. 

Formen part d’un projecte d’inserció laboral que impulsa la Fundació Astres amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita i l’assessorament del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). Aquest matí s’ha signat el conveni entre les tres institucions que permetrà protegir el bosc i reinserir persones amb discapacitat.

El Bosc del Burgar és un dels indrets més emblemàtics de la serra del Montsià dins el terme de la Ràpita, i és apreciat per la seua densa vegetació, entre els que es troba el pi blanc, una espècie autòctona. Els treballs estan dirigits a minimitzar els efectes del canvi climàtic i prevenir incendis forestals. Els duran a terme un equip de sis joves en risc d’exclusió social o amb alguna discapacitat intel·lectual i comptaran amb el suport tècnic del COPATE.

La Fundació Astres forma part del Grup Plataforma Educativa, on també hi ha la Fundació Gentis, i té com objectiu la inserció laboral i educativa de persones amb discapacitat. Aquest és el projecte més gran que els han encarregat a les Terres de l’Ebre.


 

Relacionats

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Notícia

La millora, la primera que es du a terme en aquest espai litoral en molt de temps, s’iniciarà el segon semestre d’enguany i permetrà el recorregut de vianants i bicicletes entre les platges de l’Arrabassada i de la Savinosa

Notícia

L’Ajuntament de Reus engega el projecte per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus. I ho fa amb la licitació dels contractes per a la redacció dels projectes bàsic i executiu de les obres de naturalització d’entorns escolars i refugis climàtics a les escoles Pompeu Fabra, General Prim, Teresa Miquel i Marià Fortuny

Butlletí