Rubí és la guanyadora d'El Contenidor d'Or del mes de febrer i encapçala la classificació general

15/03/2018 - 10:34

La ciutat ha incrementat en un 99,79% el reciclatge d’envasos de vidre durant el febrer, en relació al mateix mes de l’any passat.

Rubí s’ha proclamat guanyadora d’El Contenidor d’Or del mes de febrer. La seva taxa de reciclatge de vidre, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, ha passat de ser d’un quilo el febrer de 2017 a dos quilos el febrer de 2018, fet que suposa un augment del 99,79%.

Com a premi, i en reconeixement a la implicació dels rubinencs i rubinenques amb el reciclatge del vidre, el Contenidor d’Or quedarà instal·lat a la plaça de la Nova Estació durant el mes de març, fins que es proclami el nou guanyador mensual.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha valorat molt positivament aquest augment del 99,79% de la taxa de reciclatge de vidre, així com la proposta d’Ecovidrio: “Agraïm iniciatives com aquestes, que fan que, com a ciutat, puguem treballar cap a un model de vida sostenible, en què la ciutat cuida el medi ambient i el món en què vivim”. Martínez, que s’ha desplaçat fins a la plaça de la Nova Estació acompanyada del regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha atribuït el mèrit a la ciutadania: “Agraïm sobretot als veïns i veïnes que, sensibilitzats amb aquest objectiu compartit, i amb el seu granet de sorra a l’hora de reciclar, permeten incrementar aquesta quantitat de vidre que hem dipositat al contenidor verd i que fa que aquest contenidor daurat avui estigui en aquesta plaça”.

La màxima representant municipal ha verbalitzat el desig que Rubí sigui la ciutat guanyadora del concurs, que finalitza a l’abril. Ara per ara, Rubí lidera el rànquing general amb un increment de la seva taxa de reciclatge de vidre del 14%. Segons ha manifestat Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Rubí ha experimentat una crescuda molt significativa, comparada amb el mateix mes de l’any passat. “Fins ara, no havíem tingut un creixement tan espectacular en cap altra ciutat”. Tal com ha assegurat Mayo, Rubí és la ciutat que més ha millorat aquest mes de febrer respecte si mateixa: “Al final competim contra els nostres propis resultats. Volem millorar el nostre reciclatge i això és el que ha aconseguit Rubí”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient ha parlat de la importància de reciclar el vidre, “un element reciclable al 100%”. Moisés Rodríguez ha recordat que el plec de clàusules del nou contracte de recollida de residus contempla l’augment d’àrees de contenidors amb cinc fraccions, amb l’objectiu d’oferir facilitats a la ciutadania a l’hora de fer una correcta separació de les deixalles: “Això incentiva la gent no només a tenir-ho fàcil, sinó a interioritzar la necessitat de reciclar. D’aquesta manera, just a costat de casa podran fer el triatge”. En aquest sentit, Sílvia Mayo ha recordat que el reciclatge de vidre és un “cicle perfecte, ja que el vidre és un element que es recicla al 100% i infinites vegades”. Són molts els ens involucrats en aquest cicle, però la peça clau és la ciutadania, ja que si aquesta no diposita l’envàs de vidre al contenidor corresponent, es trenca la cadena.

A banda de Rubí, les altres ciutats que participen a la competició són Badalona, El Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. 

En segona posició se situa Viladecans, on han aconseguit fer créixer la taxa en un 36,72%, i Lleida completa el podi amb un augment del 16,79%. També han incrementat la taxa els municipis d’El Prat de Llobregat (7%) i Badalona (3%). La resta de participants han disminuït la seva taxa de recollida, la qual cosa significa que cada habitant ha reciclat menys quilos de vidre que durant el mateix període de l’any passat.

El rànquing general l’encapçala Rubí (14,04%), Vilafranca del Penedès (12,50%) i Girona (6,52%).  

La competició continua

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre i el concurs s’allargarà fins al 30 d’abril. Cada mes es mesuren els residus de vidre que es reciclen als municipis participants i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això serveix per proclamar mensualment un municipi guanyador, on s’hi instal·la el Contenidor d’Or.

En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat ─en cas que Rubí sigui la ciutat guanyadora, el projecte que s’incentivarà serà el de recollida d’oli usat Rubiclac, que impulsa l'AMPA de l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol─. A més, per celebrar la victòria del municipi, s’hi organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Notícia

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d’aquest mes de desembre ha aprovat la licitació del nou contracte de servei de neteja viària i recollida i transport de residus.

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí