Setmana Bio per l'alimentació ecològica

dissabte, 17 octubre, 2020 a diumenge, 25 octubre, 2020

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.

La Setmana Bio per a l'alimentació és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques, a proposta de qualsevol agent promotor interessat en aquest objectiu.

Aquest esdeveniment es celebra des de l’any 2013. Les dates previstes per a la propera edició són del 17 al 25 d'octubre de 2020.

Dins del programa de la Setmana Bio hi caben molts tipus d'actuacions, tot i que les visites a pagesos i elaboradors de productes ecològics constitueix el plat fort de l'oferta. Igualment, i a partir de l'edició  de 2017, dins del projecte s'ha incorporat la Setmana Bio a l'escola, que agrupa una oferta d'activitats especialment pensades per i orientades a la comunitat educativa.

A més de les visites, en el programa de Setmana Bio s'hi poden incloure moltes altres activitats, sempre que comparteixin el mateix objectiu de donar a conèixer i promocionar la producció i alimentació ecològica entre la població i donar valor al territori i la seva gent, productes locals i cultura gastronòmica. 

El programa de cada edició de la Setmana Bio es nodreix d'activitats proposades pels propis actors interessats, fonalmentalment operadors ecològics, però també d'altres promotors, com ara entitats i organitzacions, administracions locals, col·legis i centres educatius, biblioteques, retaurants, etc.


 

Categories: 
Agricultura
Compra verda/Consum
Ecològic

Relacionats

Article
Mercabarna també disposarà d'electricitat d'origen renovable

Adjudicades les parades per al primer mercat majorista de producte ecològic.

Notícia

El projecte Dunia, de microfinançament agroecològic, permet a la població urbana de Barcelona donar suport a productors locals de tot Catalunya i facilitar així la implicació de la ciutadania en una alimentació més sostenible.

Article

Productors del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny han creat un mercat on-line per comercialitzar diferents productes alimentaris i de consum que elaboren en aquest territori. 

Butlletí