SETMANA BIO DE L'ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA

dissabte, 16 octubre, 2021 - 00:00 a diumenge, 24 octubre, 2021 - 23:59

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.

A causa de la situació plantejada per la pandemia de Covid 19, enguany la gran majoria d’activitats seran virtuals.

En aquesta nova etapa, continuaran les cinc famílies d’activitat. D’aquesta manera, totes les persones i entitats interessades en la producció i l’alimentació ecològiques podran organitzar activitats virtuals per nodrir el programa de la Setmana Bio i donar-se a conèixer entre la població.

L’objectiu és que productors i elaboradors de productes ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, escoles i centres docents, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc., puguin organitzar aquella activitat que millor s’adeqüi a les seves necessitats, sempre dins dels objectius generals de la Setmana Bio.

La pàgina web setmanabio.cat inclou tota la informació sobre com poder organitzar una activitat, i també sobre com gaudir de les activitats organitzades.

Les activitats en format virtual han vingut per quedar-s’hi; la seva incorporació al programa permet la participació d’un major nombre de persones a la Setmana Bio, ja que ho podran fer des de casa seva o a través de materials virtuals.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya.z


 

Categories: 
Agricultura
Compra verda/Consum
Ecològic

Relacionats

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Article

Per una alimentació sostenible. Actuem! és una exposició itinerant que recorre els districtes de la ciutat de Barcelona per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. Arriba als voltants dels mercats municipals dins d’un contenidor de transport i roman a cada localització una setmana, des de mitjan octubre fins a principis del 2022. L’objectiu és acostar a la ciutadania les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Article

Per primer cop s’ha quantificat la petjada de carboni que genera l’alimentació a la ciutat de Barcelona. Un estudi elaborat per Barcelona Regional, amb la col·laboració d’Inèdit, exposa que el consum de begudes i aliments a la ciutat (incloent-hi la producció, l’envasat i la distribució i, per tant, també tenint en compte les emissions generades fora de l’espai geogràfic de la ciutat) suposa l'emissió de 2,5 milions de tones anuals de diòxid de carboni (CO2).

Butlletí