Tiana acull una nova trobada de municipis porta a porta

15/02/2018 - 21:52

Es celebra l'Assemblea de l'Associació de municipis catalanas per a la recollida selectiva porta a porta.

Em sembla bé que a Tiana suprimeixin els contenidors d’emergència”. Ho ha dit el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, que ha participat a Tiana a l’assemblea general de l’Associació de municipis catalans per la recollida selectiva porta a porta.

I és que Medi Ambient vol fer la supressió d’aquestes àrees a Tiana d’aquí a poc temps, tal com va informar La Local el novembre passat. A l’Agència de Residus són conscients que, tot plegat, és un tema d’hàbits:

Els darrers dos anys molts ajuntaments de Catalunya s’estan plantejant seriosament començar a implantar el model de recollida porta a porta, ha explicat el director de l’Agència de Residus. Actualment, al voltant de 150 municipis estan estudiant implantar aquest model de recollida entre ara i el 2019, ha explicat Josep Maria Tost.

Malgrat la fama que no ho fan bé, Tost assegura que la gent gran és el col·lectiu “que fa millor” la recollida porta a porta. En canvi, assenyala que els joves entre 20 i 35 anys, massa sovint “passen” de fer-la correctament:

A l’assemblea s’ha aprovat l’adhesió a l’Associació de dos municipis més: Begur i Olius. Antoni Márquez és el regidor de Medi Ambient d’aquest darrer municipi, un dels que acaba d’implantar la recollida porta a porta:

127 municipis catalans tenen implantat el servei de recollida porta a porta, 7 dels quals són al Maresme. Tiana va ser un dels 3 primers de Catalunya en fer-ho, l’any 2.000. Es calcula que 300.000 persones disposen d’aquest servei.

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquest és el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei de recollida selectiva, que s'aplica a un miler de llars de vuit urbanitzacions de Mataró.

Notícia

El nou servei de l'Ajuntament de Mataró s’engega el proper diumenge 30 d’octubre a totes les urbanitzacions ubicades fora del nucli urbà. Els veïns i veïnes hauran de deixar els diferents residus correctament separats a la porta del seu habitatge segons el calendari i horaris establerts.

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Butlletí