Policies locals de paisà denunciaran els propietaris incívics que no recullin les caques dels seus gossos a Castellar del Vallès

08/02/2018 - 10:16

La Policia Local de Castellar del Vallès ha intensificat des de principis d’aquest any la vigilància als carrers per controlar els propietaris incívics que no recullin els excrements dels seus gossos.

Els controls els porten a terme agents de paisà a qualsevol hora del dia, especialment en aquells punts més conflictius, on es detecten més infraccions, i en els principals espais on es passegen gossos. El regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Aleix Canalís, ha explicat que aquesta mesura “pretén aturar uns comportaments que incideixen directament la salubritat de la via pública i que són una de les problemàtiques que afecten directament la ciutadania”.

L’ordenança municipal reguladora de la convivència i el civisme a la vila regula en el seu article 20è la presència d’animals domèstics a la via i als espais públics, i estableix que “no recollir les caques dels gossos a la via pública pot comportar multes de fins a 1.500 euros, en funció de les circumstàncies de la infracció”, apunta Canalís.

Segons indica l’ordenança, els propietaris estan obligats a recollir les deposicions dels animals immediatament i col·locar-les de manera higiènicament acceptable dins les bosses adients als contenidors. També incideix que les persones propietàries o posseïdores d’animals han d’evitar, en tot moment, que aquests causin danys o embrutin tant les vies com els espais públics i el mobiliari urbà, així com les façanes dels edificis. En especial, tenen la consideració d’infracció les deposicions i les miccions d’animals en els parcs o jardins d’ús infantil.

Aquesta vigilància excepcional, que es durà a terme a partir d’ara periòdicament, ja ha comportat la imposició de la primera denúncia.

D’altra banda, i amb el mateix objectiu, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de posa en marxa la tècnica d’anàlisi d’ADN als excrements de gos per sancionar els amos incívics que no els recullen. Segons Canalís, “aquesta podria ser una solució definitiva lligada al cens d’animals que permetria identificar els propietaris dels gossos”. I afegeix: “estem fent un seguiment de l’aplicació d’aquest sistema a diferents municipis per tal de valorar-ne la posada en funcionament a Castellar entre aquest any 2018 i el 2019”.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
05/06/2023 - 00:00
Terrassa
Article

‘Salut i microplàstics' és el lema de la 32 Setmana del Medi Ambient de Terrassa, que se celebra del 5 a l'11 de juny.

Article

Una exposició a les minideixalleries parla sobre la generació i la correcta separació dels residus.

Butlletí