Badalona organitza una sessió de treball per definir les actuacions a implementar a la ciutat per lluitar contra el canvi climàtic

06/02/2018 - 20:53

La jornada s’emmarca en el projecte europeu BINGO, que té per objectiu proposar solucions en l’àmbit del cicle de l’aigua.

La sala de premsa de l'edifici del Viver de l'Ajuntament de Badalona ha acollit una sessió de treball (workshop) en la que s’han començat a definir les actuacions que la ciutat de Badalona ha d’implementar per lluitar contra el canvi climàtic. La jornada s’emmarca en el projecte europeu BINGO, un pla que pretén estudiar l’impacte del canvi climàtic sobre el cicle integral de l’aigua aportant informació en relació a diferents escenaris futurs i alhora proposant solucions per a una millor adaptació de les ciutats a aquests impactes.

La sessió de treball ha començat amb l’exposició dels darrers avenços del projecte BINGO en relació a la ciutat de Badalona. A partir de les projeccions climàtiques de la ciutat i la calibració i validació dels models de simulació emprats, s’ha fet una diagnosi dels problemes que té la ciutat en aquest camp i s’han proposat les actuacions necessàries per lluitar contra el canvi climàtic des de Badalona. De manera grupal, s’ha discutit com s’han d’implementar aquestes actuacions, quins actors s’han d’implicar i quina funció ha de tenir cadascun d’ells.

Amb aquesta sessió de treball (la quarta que se celebra a Badalona en el marc del projecte BINGO) es volen definir les eines perquè la ciutat adapti el seu clavegueram i gestió hídrica a les noves condicions climàtiques que es donaran durant el segle XXI. Aquest projecte representa per a Badalona l’oportunitat de conèixer l’impacte del canvi climàtic sobre la ciutat, concretament sobre el drenatge urbà, la xarxa de clavegueram, les inundacions i els abocaments al mar, entre d’altres.

El 2n tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas ha destacat la importància del projecte BINGO i del fet que Badalona sigui una de les ciutats que hi participa. “El canvi climàtic és una realitat i cal planificar per adaptar-nos a les seves conseqüències” ha explicat el regidor.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Comença a funcionar el servei públic de bicicletes de lloguer, "AMBici", a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. 

Notícia

El Fons d'Acció ICLEI ha anunciat les sis ciutats europees adjudicatàries de 7 milions d'euros per a projectes que utilitzin diferents fonts de dades per implementar accions climàtiques inclusives.

Article
Publicació

La justícia climàtica des d’una perspectiva interseccional ens marca el camí que les polítiques públiques del canvi climàtic, les dels eixos de desigualtat i les “polítiques verdes” han de seguir per assegurar l’efectivitat de les seves accions. 

Butlletí