El projecte d'Horts Urbans a La Mina

Font: Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i xarxanet.org

02/02/2018 - 21:36

Els objectius que es persegueixen amb la iniciativa d'aquest barri de Sant Adrià de Besòs són fomentar la participació del veïnat en una activitat comunitària i fer alhora bon ús del cultiu ecològic.

Els Horts Comunitaris de La Mina s'han posat en funcionament al mes d'abril de 2017 en el marc del Projecte Educatiu de Barri de La Mina (PEB Mina) i a partir d'una demanda feta pels mateixos veïns i veïnes per aprofitar solars en desús que hi havia al barri.

El Projecte d’Horts Urbans a la Mina neix el passat curs amb la idea de donar resposta a la participació comunitària del barri mitjançant la integració d’associacions i entitats, instituts i escoles i veïnes i veïns del barri. La possibilitat de tenir un hort comunitari al barri adreçat a persones de diferents edats és una bona estratègia per treballar i fomentar la participació en una activitat comunitària. A més a més, també és un bon espai perquè els participants estableixin vincles socials i comunitaris.

Des del PEB Mina es considera que des del començament s'ha tractat d'una "oportunitat de creació i manteniment de l'espai públic que permetés la transformació del barri i originés un espai per compartir experiències i coneixements de manera intergeneracional".

D'aquesta manera es persegueix que les persones que hi participen puguin potenciar els vincles socials i comunitaris a partir del treball cooperatiu i de metodologies de treball que desenvolupin valors, l'educació emocional, habilitats socials i interacció.

A més del PES MIna i l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, el projecte compta amb la participació de diverses associacions, casals, centres educatius, i altres projectes i serveis del barri.

Hi ha un total de 9 parcel·les, de 6 de les quals  se’n fan càrrec diferents entitats; les 3 restants són parcel·les comunitàries, la qual cosa vol dir que la gestió, cura i manteniment és una tasca compartida per totes les persones implicades.

Es treballa a partir de dues línies d’intervenció; d’una banda, la funció comunitària d’aquest espai (és a dir, la tasca educativa i socialitzadora de l’espai en si mateix) i, d’altra banda, la implementació dels diferents projectes educatius de les entitats que hi participen.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs

Relacionats

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Article

L’activació de la fase d’excepcionalitat del Protocol d’actuació per situació de sequera de Barcelona afecta especialment els parcs i els jardins de la ciutat, que veuran reduït considerablement el reg, cosa que podria provocar que la gespa es descolorís, però això no afectaria la supervivència dels arbres i les plantes.

Notícia
En el marc del projecte Llavors de sempre

200 persones de 20 horts comunitaris de Granollers i comarca han recollit recullen a l’Espai Congost safates de planter de varietats locals en el marc de la sisena edició del projecte Llavors de sempre.

Butlletí