El projecte d'Horts Urbans a La Mina

Font: Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i xarxanet.org

02/02/2018 - 21:36

Els objectius que es persegueixen amb la iniciativa d'aquest barri de Sant Adrià de Besòs són fomentar la participació del veïnat en una activitat comunitària i fer alhora bon ús del cultiu ecològic.

Els Horts Comunitaris de La Mina s'han posat en funcionament al mes d'abril de 2017 en el marc del Projecte Educatiu de Barri de La Mina (PEB Mina) i a partir d'una demanda feta pels mateixos veïns i veïnes per aprofitar solars en desús que hi havia al barri.

El Projecte d’Horts Urbans a la Mina neix el passat curs amb la idea de donar resposta a la participació comunitària del barri mitjançant la integració d’associacions i entitats, instituts i escoles i veïnes i veïns del barri. La possibilitat de tenir un hort comunitari al barri adreçat a persones de diferents edats és una bona estratègia per treballar i fomentar la participació en una activitat comunitària. A més a més, també és un bon espai perquè els participants estableixin vincles socials i comunitaris.

Des del PEB Mina es considera que des del començament s'ha tractat d'una "oportunitat de creació i manteniment de l'espai públic que permetés la transformació del barri i originés un espai per compartir experiències i coneixements de manera intergeneracional".

D'aquesta manera es persegueix que les persones que hi participen puguin potenciar els vincles socials i comunitaris a partir del treball cooperatiu i de metodologies de treball que desenvolupin valors, l'educació emocional, habilitats socials i interacció.

A més del PES MIna i l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, el projecte compta amb la participació de diverses associacions, casals, centres educatius, i altres projectes i serveis del barri.

Hi ha un total de 9 parcel·les, de 6 de les quals  se’n fan càrrec diferents entitats; les 3 restants són parcel·les comunitàries, la qual cosa vol dir que la gestió, cura i manteniment és una tasca compartida per totes les persones implicades.

Es treballa a partir de dues línies d’intervenció; d’una banda, la funció comunitària d’aquest espai (és a dir, la tasca educativa i socialitzadora de l’espai en si mateix) i, d’altra banda, la implementació dels diferents projectes educatius de les entitats que hi participen.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs

Relacionats

Article

El passat any 2023 l'Ajuntament va instal·lar 6 plantes fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments del municipi amb la subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Butlletí