Sant Vicenç de Castellet finalitza la campanya per millorar els índex de la recollida de la fracció orgànica

18/01/2018 - 16:59

Sant Vicenç de Castellet ha posat el punt i final aquest mes de desembre a la campanya ciutadana per millorar els índex de la recollida selectiva, concretament la fracció orgànica.

El municipi va tancar el 2016 amb una taxa de recollida selectiva del 36%, tres punts superiors respecte 2015, però encara per sota de la mitjana comarcal i aquest any ha actuat intensament per corregir aquesta tendència.

Des de gener, l’agent cívic de l’Ajuntament ha visitat 1.562 domicilis per informar-los dels avantatges de reciclar correctament i resoldre tot tipus de dubtes. A més, s’han repartit 380 cubells de fracció orgànica a totes les persones que han decidit fer el pas i reciclar de manera correcte. En paral·lel, també s’ha realitzat un taller a l’Esplai d’Avis i s’han habilitat punts informatius al mercat setmanal dels divendres.

El 40% de la brossa generada

La fracció orgànica representa més del 40% de la brossa que es genera i per tant un reciclatge correcte evita aportar tones de més al Parc Ambiental de Bufalvent. La fracció orgànica que es recicla va a parar a la planta de compostatge que transforma els residus en un nou recurs. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha iniciat una campanya de vídeos amb imatges de la il·lustradora Maria Picasso

Notícia

La propera tardor, Manresa començara a tancar els contenidors i els primers mesos la brossa domiciliària es recollirà amb els camions vells fins que arribin els nous, que tarden més d'un any.

Article

La incorporació de nous municipis del Bages al model de contenidors tancats confirma els bons resultats que s’aconsegueixen.

Butlletí