Bona acollida veïnal de la recollida porta a porta a Riudellots

Font: LaSelva.tv

02/01/2018 - 14:27

Riudellots de la Selva s'ha convertit en un dels 140 municipis de Catalunya que han apostat pel model de recollida que dona millors resultats pel que fa a reciclatge.

Amb aquestes perspectives, la recollida porta a porta s’ha convertit en la millor estratègia que hem trobat per solucionar una problemàtica de pes que hem d’afrontar tots els municipis: l’encariment constant del cost dels residus municipals degut als gravàmens ambientals, cada cop més elevats,que s’apliquen sobre els residus que entren sense separar als abocadors.

Aquest fet és conseqü.ncia directa de Ia problemàtica combinada entre sostenibilitat i economia que envolta l’obtenció actual de matèries primeres: l’extrema necessitat de protegir els recursos naturals del planeta i la conveniència d’obtenir materials de km 0 per reintroduir-los als processos de fabricació del país.

La recollida porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa, cosa que facilita al màxim la utilització del servei per part de tothom i permet saber-ne la participació en tot moment. Per utilitzar el servei és obligatori que cada llar disposi d’un cubell per a la fracció orgànica, identificat amb un codi lliurat per l’ajuntament.

El Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa el servei de recollida porta a porta a les poblacions de Riudellots de la Selva i Breda respectivament des del dia 26 de novembre. Per això, des de l’ens comarcal, conjuntament amb aquests dos ajuntaments, s’han organitzat una presentació pública a la població en general. Així, pel que fa a Riudellots de la Selva, es va fer una xerrada berenar divendres, 10 de novembre, a les set de la tarda, durant la qual el Consell Comarcal de la Selva va presentar el nou servei. 

A Riudellots de la Selva, el dia 25 de novembre van desapareixer tots els contenidors del carrer i el diumenge 26 a la nit es va treure la primera bossa a la porta de casa. En el cas concret d’aquesta població, es recolliran a la porta de casa totes les fraccions de residus que fins ara tenien servei a la via pública, que són: fracció orgànica, envasos, cartró, vidre, resta i fracció vegetal. Per utilitzar el servei és obligatori que cada llar disposi de dos cubells lliurats per l’Ajuntament: un de marró identificat amb un codi, per a la fracció orgànica, i un de verd per al vidre.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vidreres implanta el sistema de recollida d’escombraries porta a porta a la Goba, Torrefortuna i Puigventós.

Notícia

Després d’haver-se instaurat amb èxit als barris de Bruguers, La Sentiu i Les Panes, la recollida de residus porta a porta arriba ara al centre de Gavà.

Notícia

Durant aquest període inicial de dos mesos, el municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023.

Butlletí