Quant saps dels sistemes de recollida de residus a Barcelona?

29/12/2017 - 12:49

Saps quin és el sistema de recollida de residus del teu districte? Coneixes els punts verds de reciclatge? O que l’Ajuntament de Barcelona ofereix un servei de recollida de mobles i trastos vells? 

Aquests són alguns dels coneixements que posa a prova el quiz interactiu que aquests dies estan realitzant informadors ambientals de l’Ajuntament entre la ciutadania de Barcelona.

Des del passat 20 de novembre, una vuitantena d’informadors ambientals recorren els carrers de la ciutat convidant els seus habitants a una dinàmica participativa consistent a un qüestionari breu mitjançant dispositius electrònics facilitats pel consistori.

Promoure conductes cíviques

Cada qüestionari està especialitzat en un sistema de recollida concret, adaptant-se a la realitat de cada districte. A més, cada pregunta s’acompanya d’imatges dels diferents sistemes de recollida de residus, de manera que els participants en el quiz puguin reconèixer aquests espais com a serveis disponibles al seu abast.

L’objectiu del quiz participatiu és informar sobre les bones pràctiques d’ús dels sistemes de recollida de Barcelona i promoure conductes més cíviques que millorin la neteja dels carrers i afavoreixin la convivència.

Diferents sistemes de recollida de residus

A Barcelona funcionen tres sistemes de recollida selectiva diferents segons els districtes: sistema de contenidors, sistema de recollida manual de bosses i sistema de recollida pneumàtica. A més a més, la ciutat disposa d’una xarxa de més de 20 punts verdsper al reciclatge d’aquells residus que no es recullen amb els sistemes anteriors. Finalment, l’Ajuntament ofereix un servei de recollida de residus especials com els mobles i trastos vells, la roba, la runa, els animals etc.

Si vols posar a prova els teus coneixements sobre la recollida de residus a Barcelona, també pots fer-ho a través d’aquests links.

Trobaràs el test sobre el sistema de recollida de contenidors aquí.

El quiz sobre el sistema de recollida pneumàtica està aquí.

Finalment, pots esbrinar quant saps de recollida manual de bosses aquí.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article


 

El Festival Residu Zero és un esdeveniment inspirador per pensar, reflexionar, debatre i aconseguir una societat que generi una petjada de futur sense residus.

Butlletí