Quant saps dels sistemes de recollida de residus a Barcelona?

29/12/2017 - 12:49

Saps quin és el sistema de recollida de residus del teu districte? Coneixes els punts verds de reciclatge? O que l’Ajuntament de Barcelona ofereix un servei de recollida de mobles i trastos vells? 

Aquests són alguns dels coneixements que posa a prova el quiz interactiu que aquests dies estan realitzant informadors ambientals de l’Ajuntament entre la ciutadania de Barcelona.

Des del passat 20 de novembre, una vuitantena d’informadors ambientals recorren els carrers de la ciutat convidant els seus habitants a una dinàmica participativa consistent a un qüestionari breu mitjançant dispositius electrònics facilitats pel consistori.

Promoure conductes cíviques

Cada qüestionari està especialitzat en un sistema de recollida concret, adaptant-se a la realitat de cada districte. A més, cada pregunta s’acompanya d’imatges dels diferents sistemes de recollida de residus, de manera que els participants en el quiz puguin reconèixer aquests espais com a serveis disponibles al seu abast.

L’objectiu del quiz participatiu és informar sobre les bones pràctiques d’ús dels sistemes de recollida de Barcelona i promoure conductes més cíviques que millorin la neteja dels carrers i afavoreixin la convivència.

Diferents sistemes de recollida de residus

A Barcelona funcionen tres sistemes de recollida selectiva diferents segons els districtes: sistema de contenidors, sistema de recollida manual de bosses i sistema de recollida pneumàtica. A més a més, la ciutat disposa d’una xarxa de més de 20 punts verdsper al reciclatge d’aquells residus que no es recullen amb els sistemes anteriors. Finalment, l’Ajuntament ofereix un servei de recollida de residus especials com els mobles i trastos vells, la roba, la runa, els animals etc.

Si vols posar a prova els teus coneixements sobre la recollida de residus a Barcelona, també pots fer-ho a través d’aquests links.

Trobaràs el test sobre el sistema de recollida de contenidors aquí.

El quiz sobre el sistema de recollida pneumàtica està aquí.

Finalment, pots esbrinar quant saps de recollida manual de bosses aquí.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

L'Ajuntamment de Barcelona ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de roba a domicili. L’objectiu és passar de l’11% de roba reutilitzada actualment al 15% durant el 2027. El sector tèxtil és una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic: la quarta en consum de matèries primeres i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

Article

Gràcies al cercador del nou web cuidem.barcelona és més senzill saber on, quan i com llençar cada cosa. Només cal indicar quin és el residu del qual ens volem desfer i l’adreça on ens trobem, i l’aplicació ens informarà del sistema de recollida, com s’ha de reciclar i en quina franja horària.

Notícia

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerabilitzats. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida.

Butlletí