Els ciutadans de Santa Eulàlia aposten pel sistema porta a porta com a model de recollida d’escombraries

27/12/2017 - 13:48

S’han donat a conèixer els resultats del procés participatiu per decidir quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia, dut a terme del 25 de novembre al 5 de desembre. 

Els ciutadans i ciutadanes de Santa Eulàlia de Ronçana han pogut decidir quin és el millor model de  recollida d’escombraries pel seu municipi. Ho han fet a través d’un procés participatiu que l’Ajuntament a dut a terme a finals de novembre, on sota la pregunta “Quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia?”, han triat entre el model porta a porta o el de contenidors al carrer, tots dos implantats en diferents etapes al municipi.

La primera sessió de participació per decidir quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia va comptar amb 110 persones que van omplir la sala polivalent de La Fàbrica. La sessió, dirigida per l’empresa d’investigació sociològica i de mercats CERES, juntament amb el suport de la consultoria de serveis ambientals SPORA, va comptar amb una primera part on es va informar sobre el funcionament dels contenidors i del porta a porta i on la gent va poder preguntar sobre qualsevol dubte.

Posteriorment, una seixantena de persones van reunir-se en grups de treball per debatre els punts forts i febles de cada model, i on seguidament van posar les idees en comú amb la resta de grups. A continuació, aquestes persones van poder exercir el seu dret a vot, que amb l’objectiu d’incentivar el vot informat van dipositar-lo a l’urna de valor doble.

Posteriorment, s’han donat a conèixer els resultats del procés participatiu. Tenint en compte que van votar 554 persones, un 8% del total, i que els vots a les sessions de participació de La Fàbrica dels dies 25 de novembre i 2 de desembre valien doble, els resultats són els següents:

Vots a favor del sistema porta a porta: 313 individuals + 107 amb valor doble (214) = 527 vots.

Vots a favor del sistema de contenidors: 119 individuals + 11 amb valor doble (22) = 141 vots.

Vots en blanc: 4 vots.

Aquests resultats suposen que un 78% del vots són favorables al sistema de recollida porta a porta, un 21% al sistema de contenidors i 1% en blanc. En el cas que tots els vots haguessin tingut el mateix valor, els resultats haurien estat d’un 76% favorables al porta a porta, un 23% als contenidors i 1% en blanc.

A partir d’ara, els resultats obtinguts s’hauran de valorar dins del Consell de Medi Ambient i entre els regidors de les diferents formacions polítiques del municipi.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Butlletí