Santa Perpètua ha de millorar la recollida selectiva

22/12/2017 - 13:37

A Santa Perpètua la Setmana de prevenció de residus s’ha celebrat amb diferents activitats. Una de les activitats a realitzar-se ha estat una caracterització de residus. L’objectiu era detectar els residus que es podien reciclar i que finalment han acabat al contenidor rebuig.

Santa Perpètua ha commemorat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que té per objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

A Santa Perpètua, els resultats de la recollida selectiva son únicament d’un 27,61% respecte a les tones recollides, segons dades de 2016 (mirar gràfica de les bosses). L’Ajuntament, aprofitant aquesta setmana especial, no ha volgut deixar de demanar a la ciutadania el seu compromís per tal de complir l’objectiu d’augmentar el percentatge de la recollida selectiva.

A Santa Perpètua la setmana dels residus s’ha celebrat amb diferents activitats. Una de les activitats a realitzar-se ha estat una caracterització de residus. L’objectiu era detectar els residus que es podien reciclar i que finalment han acabat al contenidor rebuig. Per fer-ho es van agafar tres bosses del contenidor del rebuig situat a la plaça Nova i es van analitzar i separar els residus.

La classificació de les deixalles abocades va demostrar que el 44,5% corresponien a aquesta fracció, el rebuig. En canvi, al contenidor de la matèria orgànica hauria hagut d’anar el 23,6% de les deixalles analitzades, un 17,5% al de vidre, un 11,90% al contenidor dels envasos i un 2,5% al de paper i cartró.

Els assistents a l’activitat van evidenciar la importància de la separació de les deixalles i van preguntar a les dinamitzadores de l’activitat alguns dubtes sobre el reciclatge. La Regidoria de Medi Ambient havia enviat cartes als veïns propers a la plaça Nova convidant-los a l’activitat i recordant-los la importància del reciclatge i la separació de residus.

La proposta va voler sensibilitzar la ciutadania sobre el reciclatge dels residus i prendre consciència de tot el que es podria haver separat en origen. L’any passat ja es va dur a terme aquesta activitat agafant bosses d’un contenidor de l’avinguda de l’Onze de Setembre i la intenció es anar fent-la en diversos punts de la localitat per arribar al major nombre de ciutadans possible.

La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, va explicar que al rebuig hi hauria d’anar el mínim residu, però, que encara hi ha persones que no fan la separació selectiva. Aquest fet“augmenta les despeses que ha de pagar el total de la ciutadania a la planta de tractament”.

Els assistents a la caracterització van coincidir en que cal més civisme i educació ciutadana per al reciclatge i van mostrar la seva preocupació per la situació del Medi Ambient. Les persones assistents van rebre una bossa plegable petita per anar a comprar i les tres bosses per fer la separació de paper, vidre i envasos correctament a casa.

Una altra activitat programada a Santa Perpètua en el marc de la setmana de prevenció dels Residus és que s’han repartit més d’un miler de bosses reutilitzables i de recollida selectiva als ciutadans en les entrades de diferents establiments comercials de gran capacitat i també al mercat ambulant setmanal del dijous.

Per intentar disminuir els impropis a la bossa de rebuig, l’Ajuntament ha instal·lat als contenidors d’aquesta fracció unes enganxines on s’indica els residus que no s’han d’abocar. Els adhesius ja es poden veure en la majoria dels contenidors de Santa Perpètua. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Una exposició a les minideixalleries parla sobre la generació i la correcta separació dels residus.

Notícia

Des de l'arribada de 'Too Good To Go', ja són 38 comerços adherits que venen paquets d'aliments a un preu reduït que si no es llançarien a la brossa

Notícia

Amb l'objectiu d'incrementar la recollida selectiva de roba usada i calçat, l'empresa Formació i Treball, Empresa d'Inserció SL, està instal·lant 25 nous contenidors taronges a diferents barris de la ciutat, que se sumen al 95 que hi havia fins ara. 

Butlletí