Desapareixeran els contenidors d’emergència de Tiana

Tiana va ser el primer municipi que va implantar la recollida selectiva porta a porta a Catalunya
01/12/2017 - 22:26

En els municipis amb el sistema de recollida selectiva porta a porta s'instal·len un o pocs punts de contenidors d'emergència per les fraccions que es recullen porta a porta, però a diversos municipis aquest model s'està adaptant per assegurar uns bons nivells de participació ciutadania i reciclatge de residus. És el cas de Tiana, que després de 17 anys des de la implantació d'aquest sistema, per primer cop a Catalunya, es planteja anar un pas més enllà.

El 2018 serà l’any en què deixin d’existir a Tiana els actuals contenidors d’emergència. Això és, almenys, el que té previst la regidoria de Medi Ambient. I és que, tal com ja han denunciat diverses vegades, una part dels habitants de la vila no n’està fent un ús correcte malgrat que han explicat moltes vegades per a què serveixen, diu el regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate:

Medi Ambient ja ha anat informant els darrers anys del funcionament de les àrees d’emergència però sembla que encara hi ha un col.lectiu de vilatans que es resisteix a fer-les servir correctament. Per això, Medi Ambient també es planteja sancionar les persones infractores, afirma el regidor:

Una altra mala pràctica habitual és no separar adequadament els residus i llençar-los tots al rebuig. Sobrecarregar les àrees d’emergència, recalca Xavier Doñate, és negatiu, a més, perquè netejar-les i buidar-ne la brossa té un elevat cost, que assumeix tota la ciutadania: ni més ni menys que 80.000 euros cada any que ha de pagar l’Ajuntament. Són diners que es fan servir en retirar les bosses que es deixen fora dels contenidors, i esl salaris de les persones que, de forma extraordinària, els han de netejar.

L’àrea de contenidors d’emergència del carrer Pau Giralt ofereix aquest aspecte quan no es fa servir adequadament

Quan s’han de fer servir, únicament, aquests contenidors? El regidor de Medi Ambient ho explica una vegada més:

La regidoria de Medi Ambient asseguyra que ja té identificades les persones que fan servir incorrectament les àrees d’emergència. Però, sense la voluntat de totes elles de separar la brossa adequadament, no s’hi pot fer res.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquest és el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei de recollida selectiva, que s'aplica a un miler de llars de vuit urbanitzacions de Mataró.

Notícia

El nou servei de l'Ajuntament de Mataró s’engega el proper diumenge 30 d’octubre a totes les urbanitzacions ubicades fora del nucli urbà. Els veïns i veïnes hauran de deixar els diferents residus correctament separats a la porta del seu habitatge segons el calendari i horaris establerts.

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Butlletí