Dotze municipis participen al concurs El Contenidor d’Or de reciclatge de vidre

Font: Ecovidrio i ajuntaments

20/11/2017 - 08:43
El contenidor d'or s'entregarà al municipi guanyador / Foto: Ecovidrio

El contenidor d'or s'entregarà al municipi guanyador / Foto: Ecovidrio

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre, en col·laboració amb dotze ajuntaments catalans ha posat en marxa El Contenidor d’Or, un concurs que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre.

La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) en els municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

La competició va començar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi l’increment més gran, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.

Els municipis que concursen són: Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

El regidor de Territori, serveis Urbans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafranca del PenedèsJosep M. Martí ha presentat la campanya a la seva ciutat, acompanyat de Sílvia Mayo d'Ecovidrio, i Núria Bel de la Mancomunitat Penedès-Garraf. El regidor vilafranquí ha destacat la iniciativa que “va en la línia de millora del reciclatge, d'un model d'economia circular que ha de permetre arribar als objectius fixats per la UE: un 50% de reciclatge per al 2020 i que Catalunya ha incrementat fins al 60%”. Martí ha afegit que el repte d'aquesta campanya “és millorar la recollida selectiva de la fracció de vidre i recuperar la tendència a l'alça registrada a Vilafranca quan es van instal·lar els nous contenidors”.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha ressaltat que “es tracta d’una iniciativa a la qual vam voler donar suport des del primer dia perquè posa de manifest i dóna a conèixer entre la ciutadania la importància del reciclatge en general i, sobretot, el de vidre”. 

En l’acte de presentació de la campanya a Badalona, el regidor d’Espais Públics i mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, Francesc Duran, s’ha mostrat convençut de que participar en aquest concurs “és una molt bona notícia per Badalona, ja que, més enllà del possible premi, fomentem el reciclatge i la separació dels residus entre tota la ciutadania i ajudem a construir el model de ciutat sostenible en el que estem treballant”.

Foto: Presentació a l'Ajuntament de Tarragona. Nassira El Morabit

La consellera de neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martinez, ha exposat la idea d’invertir els diners en la creació d’un nou parc infantil en el cas de ser proclamats guanyadors. El parc estaria ambientat en el reciclatge per poder animar als nens a reciclar en un futur. La consellera també ha animat a tots els ciutadans a reciclar vidre i participar en aquesta iniciativa.

 

Premis mensuals i un gran guanyador final

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat aconseguirà El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement del compromís En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.de tots els veïns amb el reciclatge del vidre.

L’actualitat de la competició es podrà seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat, on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es podran llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre.

Beneficis del reciclatge de vidre 

El 100% del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s'utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics. Amb un gest tan senzill com separar els residus d'envasos de vidre es redueixen les emissions de CO2 i el consum d'energia, s'estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.  

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Article

El Consell Comarcal del Berguedà i ajuntaments com els de Berga, Girona, Castelldefels, Vila-seca, Cambrils fins a 140 ciutats de l’estat s’han unit un any més al Dia Mundial contra el càncer de mama, participant en la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre a Espanya. 

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Butlletí