Arriba el nou sistema de recollida de deixalles porta a porta a Sant Julià de Vilatorta

Font: Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

07/11/2017 - 10:13

El diumenge 19 de novembre comença a Sant Julià de Vilatorta un nou sistema de recollida de deixalles: el sistema porta a porta. Aquest nou sistema consistirà a deixar les deixalles, prèviament seleccionades a casa, davant del portal del vostre domicili, segons un calendari establert.

Per iniciar aquest sistema, els dies previs a la primera recollida es treuran els contenidors dels carrers —excepte els de vidre—. Aquest sistema permetrà la recuperació de molts materials que fins ara es llencen a l’abocador: es vol arribar al 80% de selecció de residus, molt superior a l’actual, que és del 52%. 

Aquest canvi en la recollida de les deixalles serà un benefici molt important per al medi ambient i per al municipi. Per explicar-ho als veïns es preveu una jornada informativa el divendres 10 de novembre a les 8 del vespre, al Saló Catalunya. 

També es podrà informar a l’EcoEstació, que s’instal·larà el dijous 16 de novembre a la Pl. Catalunya, de 3 a 8 del vespre, on podreu resoldre tots els dubtes i aprendre tot jugant. Per treure els residus al carrer, es donarà un cubell marró per posar-hi la matèria orgànica i un cubell gris més petit que servirà per treure la fracció resta —tot allò que no es pot reciclar—.  A més, es regalarà un paquet de bosses compostables per separar correctament la matèria orgànica. Es poden anar a recollir-ho tot el dissabte 11 de novembre de 10 del matí a 7 de la tarda o el dijous 16 de novembre de 3 a 8 del vespre a l’Aula de Cultura.


 

Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Horari de recollida1.92 MB

Relacionats

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Reportatge

Manlleu assoleix un 82,5% de recollida selectiva en els tres primers mesos de recollida porta a porta

Article

L’Ajuntament de Seva i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana reparteixen 1.700 nous cubells amb xips per afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta.

Butlletí