Congrés: CONAMA LOCAL VALÈNCIA 2017

dilluns, 27 novembre, 2017 - 00:00 a dimecres, 29 novembre, 2017 - 23:59

Els dies 27, 28 i 29 de novembre es celebra CONAMA LOCAL, trobada de Pobles i Ciutats per la Sostenibilitat a l'espai Les Naus de València. El congrés continua el camí iniciat amb les anteriors trobades celebrades a Màlaga, Granada i Vitòria i reunirà centenars d'experts i professionals interessats en la sostenibilitat.

INSCRICPCIÓ

 

Les ciutats connecten naturalment
 

El lema del Conama Local València 2017 és Les ciutats connecten naturalment.

Aquest lema fa referència a la necessitat que tenen les ciutats de connectar, sintonitzar i harmonitzar la seva relació amb el medi ambient, tant millorant els seus intercanvis d'energia i materials amb l'exterior com reforçant les pròpies condicions ambientals d'elles mateixes. A més, un punt essencial és la posada en marxa d'una relació harmònica de la ciutat amb el seu entorn més proper, que permeti la regeneració ambiental de l'àmbit periurbà i consolidi una relació sostenible de l'urbs amb el seu territori circumdant.

Aquesta connexió natural de les ciutats té una segona lectura i és que les pròpies urbs connecten necessàriament entre elles. Com actors socioeconòmics que són, comparteixen reptes i oportunitats i poden intercanviar experiències, compartir casos d'èxit i plantejar estratègies comunes. El sorgiment de xarxes de ciutats a nivell nacional i internacional que treballen coordinades en la recerca de la sostenibilitat és una prova del poder transformador que tenen les urbs i d'aquesta connexió natural que hi ha entre elles.

El lema de Conama 2017 uneix ciutat, medi ambient i connectivitat. En aquest sentit, en el Conama Local València 2017 de València es parlarà de les següents connexions:

  • Connectar administracions de diferent escala
  • Connectar a les persones amb la seva ciutat
  • Connectar la ciutat amb el seu entorn
  • Connectar la natura amb la ciutat
  • Connectar el medi ambient amb la salut, amb l'economia i amb la cultura
  • Connectar les actuacions locals amb l'agenda global

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

València inicia la seua Capitalitat Verda amb l'objectiu de liderar el futur de la sostenibilitat a Europa

Acte
09/04/2024 - 00:00
Presencial i via zoom
Notícia

La jornada de networking de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que es va celebrar el 29 de setembre, va acollir 158 assistents de més de 120 organitzacions de la ciutat que es van aplegar al Born Centre de Cultura i Memòria.

Butlletí